eSports & Games

Η Netflix δοκιμάζει την προσθήκη video games στο app της για συσκευές Android!

Η Netflix δοκιμάζει την προσθήκη video games στο app της για συσκευές Android!

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα με τo Netflix να προσθέτει video games στο app για συσκευές Android!

H Netflix έκανε ένα ακόμα βήμα προς την είσοδό της στη βιομηχανία των video games. Τώρα η εταιρεία δοκιμάζει την ενσωμάτωση παιχνιδιών για φορητές συσκευές στην υπηρεσία της. Προς το παρόν η παραπάνω διαδικασία αφορά αποκλειστικά και μόνο τους συνδρομητές του Netflix στην Πολωνία, που έχουν πρόσβαση σε δύο τίτλους. Το Stranger Things: 1984 και το Stranger Things 3, όπως αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του Twitter, Netflix Geeked. Με την είσοδό τους στην εφαρμογή του Netflix, οι κάτοχοι συσκευών Android βρίσκουν συνδέσμους για τα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια, που τους μεταφέρουν στο Play Store της Google, από όπου μπορούν να τα εγκαταστήσουν δίχως επιπλέον κόστος.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείες επιβεβαίωσαν το ότι δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις στα παιχνίδια, δεν θα υπάρχουν αγορές εντός αυτών και η πρόσβαση σε αυτά θα αποτελεί μέρος της μηνιαίας συνδρομής.

"Ακόμα είναι πολύ νωρίς και έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε τους επόμενους μήνες, όμως είναι το πρώτο βήμα", αναφέρεται στο σχετικό post του Netflix Geeked.

Σύμφωνα με την εταιρεία είναι ένα από τα βήματα στην όλη διαδικασία, όμως πλέον υπάρχει μια πολύ καλή εικόνα σχετικά με το πως σκοπεύει να εμπλακεί η Netflix στη βιομηχανία των video games.

Οι πρώτες αναφορές σχετικά με τις κινήσεις της Netflix στον χώρο των video games είδαν το φως της δημοσιότητας στις αρχές του 2021, μετά από την επιτυχία που σημείωσε η σειρά παιχνιδιών Stranger Things αλλά και η διαδραστική παραγωγή Black Mirror: Bandersnatch. Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει με την πρόσληψη του πρώην διευθυντικού στελέχους των Facebook και Electronic Arts, Mike Veru, στη θέση - που μόλις είχε δημιουργηθεί- του αντιπροέδρου, υπεύθυνου για την ανάπτυξη video games. Λίγες εβδομάδες αργότερα κατά τη διάρκεια του οικονομικού απολογισμού της εταιρείας αποκαλύφθηκαν τα σχέδιά της για παιχνίδια δίχως διαφημίσεις ή επιπλέον χρέωση, πέρα από εκείνη της standard συνδρομής.

Οι τελευταίες φήμες θέλουν τη Netflix να προσπαθεί να δημιουργήσει μια συνδρομητική υπηρεσία παρόμοια με το Google Stadia και δεν αποκλείεται, αν τελικά στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση να ζητήσει τη βοήθεια του κολοσσού της πληροφορικής, έναντι προφανώς ενός όχι ευκαταφρόνητου χρηματικού ποσού. Έτσι εξηγούνται πρόσφατα δημοσιεύματα που θέλουν τη Google να μεταχειρίζεται προνομιακά την εταιρεία παροχής υπηρεσιών video streaming, μειώνοντας κατά πολύ το μερίδιο που απαιτεί για αγορές που γίνονται μέσω του Play Store.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης