Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θέμα Λοβέρδου εγείρεται για την κυβέρνηση - Έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να τον εφαρμόσω, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας

Θέμα Λοβέρδου εγείρεται για την κυβέρνηση - Έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να τον εφαρμόσω, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας
Δεν είμαι ανεύθυνος δημαγωγός αλλά πολιτικός
Θέμα Λοβέρδου φαίνεται ότι εγείρεται για την κυβέρνηση, μετά τις τελευταίες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του νέου υπουργού Παιδείας.
Σε συνέντευξη του στον ΒΗΜΑ FM ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό του κράτους καθώς τον έχει καταψηφίσει. Ταυτόχρονα δηλώνει πως έχει πάρει διαβεβαιώσεις πως η κυβέρνηση θα γυρίσει σελίδα.
Το νέο πρόβλημα με τον υπουργό Παιδείας δημιουργείται στην κυβέρνηση λίγες μόνο ημέρες μετά την αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και την κατευναστική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη διαθεσιμότητα.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξής του Α. Λοβέρδου στον ΒΗΜΑ FM:

Για το ενδεχόμενο διαφωνίας της τρόικας
Δεν μιλώ εγώ με την τρόικα εγώ ασχολούμαι μόνο με το Υπουργείο Παιδείας, η συμφωνία έγινε από τον αντιπρόεδρο και τον Πρωθυπουργό προφανώς μετά λόγου γνώσης.

Για το αν μπήκε στην κυβέρνηση για να πιέσει για την αλλαγή πολιτικής
Σε καμία περίπτωση. Δεν είμαι ένας ανεύθυνος δημαγωγός αλλά είμαι ένας πολιτικός που συμφώνησε να συμμετάσχει και στην ΕΛΙΑ δείτε τις ομιλίες μας και στην ιδιωτική συνδιάσκεψη της ΕΛΙΑΣ όλες οι ομιλίες έλεγαν ότι γυρίζουμε σελίδα και αυτό δεν είναι ευχολόγιο ούτε δημαγωγία. Για να γυρίσεις σελίδα πρέπει να μπορείς να τη γυρίσεις.
Όπου υπάρχουν θέματα που σχετίζονται με την τρόικα, όπως είπε και το ΠΑΣΟΚ το Σαββατοκύριακο - και υπάρχει και στις δικές μου ανακοινώσεις - για να γυρίσεις σελίδα σε θέματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα που έχεις υπογράψει δεν πας να καταγγείλεις μονομερώς τους όρους του προγράμματος, αλλά πας να συζητήσεις διεκδικώντας αλλαγή πεδίου συζήτησης.

Για την καταψήφιση στον προϋπολογισμό και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση
Εγώ αυτό το θέμα το έβαλα πρώτος στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου. Εάν δεν γυρίσει σελίδα, εγώ έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, δεν μπορώ να μπω στην κυβέρνηση, αλλά η υπόσχεση ότι γυρίζουμε σελίδα, όχι κάνοντας παροχές, δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνουν παροχές, αλλά κάνοντας ρυθμίσεις. Όπως η ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, για την οποία παλεύω από το 2013…. Θέλω να δω τη συμφωνία κι έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω. Άρα οι διαβεβαιώσεις που έλαβα ότι η σελίδα θα γυρίσει, όχι μέσα από την παροχή χρημάτων, δεν έχουμε λεφτά για να κάνουμε αυξήσεις στους μισθούς στο δημόσιο τομέα, δεν υπάρχουν αυτά. Παροχική πολιτική δεν μπορεί να γίνει. Εάν εφαρμοστεί η απόφαση για τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, που είναι μεγάλη απόφαση, είναι εξαγγελία Σαμαρά, εάν γίνουν οι ρυθμίσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και έτσι γλιτώσουν οι επιχειρήσεις, οι άνθρωποι από φυλακές, κατασχέσεις. Εάν μπορέσουν με αυτό το επίδομα που δόθηκε προεκλογικά, επειδή προέκυψε πλεόνασμα, μπορούμε να το ενσωματώσουμε στον προϋπολογισμό του 2015 με έναν τρόπο, γιατί φαίνεται πως το πλεόνασμα με τις θυσίες του λαού, θα είναι μεγαλύτερο φέτος, εάν μπορεί να υπάρξει αυτό που έλεγε ο Στουρνάρας για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αυτά είναι το γύρισμα της σελίδας. Αυτό που έκανε ο Γεωργιάδης πριν φύγει που υπέγραψε να καλύπτονται για σοβαρές ασθένειες ακόμη και οι ανασφάλιστοι, αρκεί να έχουν ΑΜΚΑ. Αυτά είναι η νέα σελίδα, δεν είναι να μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν. Υπό την έννοια αυτή, για τη διαμόρφωση αυτής της νέας πραγματικότητας, ναι μετέχω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης