Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Top picks ΕΛΠΕ, Motor Oil - Eπλήγησαν άδικα από την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα

UBS: Top picks ΕΛΠΕ, Motor Oil - Eπλήγησαν άδικα από την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα
Σύσταση buy, με τιμή στόχο στα 9 ευρώ για τη Motor Oil και στα 6,5 ευρώ για τα ΕΛΠΕ
Οι μετοχές των ΕΛΠΕ και της Motor Oil αποτελούν τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές (top picks) της UBS, από τον ευρωπαϊκό κλάδο των διυλιστηρίων.
"Οι κορυφαίες μας επιλογές πανευρωπαϊκά βρίσκονται στον ελληνικό κλάδο διύλισης", σχολιάζουν οι αναλυτές της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "European Refining".
Όπως εξηγεί η UBS, τα ελληνικά διυλιστήρια επλήγησαν άδικα από την πολιτική αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και από τη γενικότερη αδυναμία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.
Η ελβετική τράπεζα διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση buy (αγορά) και για τη μετοχή των ΕΛΠΕ και για τη μετοχή της Motor Oil.
Ειδικότερα, δίδει τιμή στόχο στα 9 ευρώ για τη Motor Oil και στα 6,5 ευρώ για τα ΕΛΠΕ.
Η μετοχή της Motor Oil μετρά απώλειες 10% από τα μέσα Αυγούστου, ενώ απώλειες 17% μετρά από την πλευρά της η μετοχή των ΕΛΠΕ.
Όπως προσθέτει η UBS και οι δύο μετοχές διαπραγματεύονται σε μεγάλο discount, προσφέροντας εξαιρετικά ελκυστικές αποδόσεις.
Όμως, όπως προειδοποιεί η ελβετική τράπεζα, μια ισχυρή ανάκαμψη των μετοχών των δύο ελληνικών ομίλων θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
"Υπάρχει αξία όμως στις δύο μετοχές και στα τρέχοντα επίπεδα στα οποία κινούνται", σπεύδει να παραδεχθεί η UBS.
Τέλος, αναφέρει πως και οι δύο όμιλοι θα εμφανίσουν ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο από πλευράς οικονομικών μεγεθών, αλλά και στο μέτωπο της διανομής μερίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης