Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρακλάδι της Al Qaeda προειδοποιεί τη Γαλλία

Παρακλάδι της Al Qaeda προειδοποιεί τη Γαλλία
Νέες απειλές κατά της Γαλλίας, μετά την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo και τις υποθέσεις ομηρείας που συντάραξαν τη χώρα
Παρακλάδι της Al Qaeda στην περιοχή Μαγκρέμπ, περιοχή της Βορειοδυτικής - Βόρειας Αφρικής που περιλαμβάνει το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία, προειδοποίησε για νέα χτυπήματα τη Γαλλία.
Ειδικότερα, μέσω ιστοσελίδας, που διαχειρίζονται τζιχαντιστές, το παρακλάδι AQIM ανέφερε πως «η Γαλλία πληρώνει το κόστος της βίας της εναντίον των ισλαμικών χωρών και την παραβίαση της ιερότητάς τους».
«Όσο οι στρατιώτες της καταλαμβάνουν χώρες, όπως το Μάλι και η Κεντρική Αφρική, και βομβαρδίζουν τους ανθρώπους μας στη Συρία και το Ιράκ, και εφόσον τα ανεπαρκή Μέσα της συνεχίσουν να υπονομεύουν τον προφήτη μας (Μωάμεθ), η Γαλλία θα συνεχίσει να εκτίθεται σε όλο και χειρότερα», προσθέτει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.
Σημειώνεται πως οι τρεις τρομοκράτες τζιχαντιστές που έσπειραν τον πανικό και τον θάνατο στη Γαλλία, με 17 πολίτες νεκρούς, σκοτώθηκαν από τα πυρά των αστυνομικών, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι είχαν, τουλάχιστον, ένα συνεργάτη, ο οποίος παραμένει ελεύθερος, ενώ πιθανόν να έχει καταφύγει στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης