Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ έχει προοπτικές, αρκεί ο πολιτικά νεκρός Σαμαράς να εγκαταλείψει την ηγεσία το γρηγορότερο δυνατό

Η ΝΔ έχει προοπτικές, αρκεί ο πολιτικά νεκρός Σαμαράς να εγκαταλείψει την ηγεσία το γρηγορότερο δυνατό
Η ΝΔ αν κρατήσει τον Σαμαρά θα έχει το ίδιο άδοξο τέλος...με το ΠΑΣΟΚ.
Μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί το αλλοπρόσαλλο, επιπόλαιο, ανώριμο, επικίνδυνο συνονθύλευμα αριστεριστών τραγικής κοπής δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα λάθη, το αδιέξοδο και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας καταφέρνει να διατηρεί ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ;
Μπορεί να εξηγήσει κανείς γιατί ο Σαμαράς αυτός ο δημοκράτης πολιτικός, που πέτυχε σε όλα, τα κατάφερε σε όλα, ηγείται ενός κόμματος της ΝΔ που ο ίδιος την κρατάει καθηλωμένη;
Γιατί οι αριστεριστές έχουν κοινωνική απήχηση και προηγούνται στις δημοσκοπήσεις και ο Σαμαράς αυτός ο πολιτικός ηγέτης της κεντροδεξιάς δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη την ΝΔ;
Η απάντηση είναι απλή.
Το μεγάλο πρόβλημα της ΝΔ έχει ονοματεπώνυμο, ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς και όσο παραμένει στην ηγεσία, η ΝΔ θα είναι καταδικασμένη να είναι δεύτερο κόμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το συνονθύλευμα αριστεριστών που ορισμένοι εξ αυτών πάσχουν από ακραίες ιδεοληψίες, καταφέρνει όχι απλά να είναι πρώτο κόμμα αλλά να απολαμβάνει μια τεράστια διαφορά από την ΝΔ.
Η ΝΔ δεν τραβάει, γιατί έχει ένα μεγάλο βάρος που ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς.
Ο πολιτικός αυτός φέρει βαριά ευθύνη για την μεγάλη ήττα της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα και φέρει μεγάλη ευθύνη γιατί με τις άθλιες και άνομες τακτικές του διαίρεσε την δεξιά παράταση.
Η κεντροδεξιά και η Δεξιά που εκφράζεται σε μεγάλο βαθμό μέσω της Χρυσής Αυγής.
Ο Αντώνης Σαμαράς βλάπτει την κεντροδεξιά, πολιτικά είναι νεκρός αλλά συνεχίζει να περπατάει γιατί δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι είναι zombie.
Όσο ηγείται της ΝΔ ο Σαμαράς, η ΝΔ θα είναι πάντα δεύτερη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίζει σε ένα γήπεδο χωρίς αντίπαλο και η ΝΔ θα φθείρεται καθώς από κόμμα εξουσίας θα κινδυνεύει να γίνει απόκομμα.
Αν δει κανείς το ιδεολογικό και πολιτικό χάλι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αν δει κανείς που κατάντησαν τα κόμματα αυτά ένα είναι βέβαιο, τα κόμματα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και θα παραμείνουν πεθαμένα στο παρελθόν.
Αν η ΝΔ θέλει να ακολουθήσει την πορεία φθοράς του ΠΑΣΟΚ ας μείνει με τον Σαμαρά πρόεδρο.
Ο Σαμαράς αποτελεί τεράστιο ιδεολογικό, πολιτικό βάρος, δεν εμπνέει και δεν μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση ώστε να ορθοποδήσει η κεντροδεξιά.
Όμως ο Σαμαράς δεν θα φύγει από την ηγεσία της ΝΔ έτσι απλά.
Θα πρέπει να ηττηθεί και δεύτερη φορά και η δεύτερη ήττα θα είναι ακόμη πιο επώδυνη για την ΝΔ.
Η ΝΔ έχει δύο επιλογές ή να αντικαταστήσει άμεσα τον Σαμαρά καθώς μετρήθηκε και κρίθηκε λειψός ή να συνεχίσει να στηρίζεται σε ένα πολιτικό του χθες που είναι πολιτικά νεκρός.
Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος η ΝΔ να μετεξελιχθεί σε ΠΑΣΟΚ και να καταλαμβάνει ποσοστά της τάξης του 3 με 4%.
Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε.
Η ΝΔ αν κρατήσει τον Σαμαρά θα έχει το ίδιο άδοξο τέλος...με το ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 7 Ιουνίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης