Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Στόχος να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα έως τις 30 Ιουνίου

Danske Bank: Στόχος να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα έως τις 30 Ιουνίου
Απέτυχαν και οι τελευταίες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα 
Στις 30 Ιουνίου φαίνεται να μετατίθεται και επίσημα η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνική κυβέρνησης και των θεσμών, οπότε και λήγει το ισχύον πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, επισημαίνει η Danske Bank.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι το ελληνικό ζήτημα παρέμεινε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, οι συνομιλίες διήρκησαν μόλις 45’, χωρίς να υπάρξει αίσια κατάληξη, με την Κομισιόν να δηλώνει ότι οι διαφορές μεταξύ των εταίρων παραμένουν μεγάλες, συγκεκριμένα 2 δισ. ευρώ, ή 0,5-15 επί του ΑΕΠ, σε ετήσια μέτρα.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε προηγηθεί η αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις, για τους ίδιους λόγους, ήτοι την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας, προσθέτει η Danske.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι με πολιτική βούληση είναι πιθανόν να υπάρξει λύση του προβλήματος έως τα τέλη του Ιουνίου, που ορίζεται ως η νέα προθεσμία.
Παράλληλα, σχολιάζει η τράπεζα, φαίνεται ότι η γερμανική στάση έχει σκληρύνει ακόμα περισσότερο, καθώς ο αντικαγκελάριος της χώρας, Sigmar Gabriel, επεσήμανε σε κείμενό του, στη γερμανική εφημερίδα Bild, ότι η υπομονή και η συμπάθεια των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα εξαντλείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης