Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Juncker (Ε.Ε.) - Αποτρέψαμε το Grexit - Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα το τρίτο πρόγραμμα

tags :
Προειδοποίηση Juncker (Ε.Ε.) -  Αποτρέψαμε το Grexit - Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα το τρίτο πρόγραμμα
Η συμφωνία με την Ελλάδα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλες τις κυβερνήσεις τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Σαφές μήνυμα στα ελληνικά κόμματα ενόψει εκλογών έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Ο Juncker τόνισε ότι η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος διάσωσης αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, τόνισε ότι πρέπει να το σεβαστούν όλες οι κυβερνήσεις, ενώ προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση η αντίδραση της Ευρώπης, η οποία απέτρεψε το Grexit, θα είναι διαφορετική. 
Ο Juncker ξεκαθάρισε ότι το Grexit δεν είναι επιλογή και τόνισε ότι αν δεν το είχε φωνάξει με σθένος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενδεχομένως και να είχε συμβεί.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι «πρέπει να δείξουμε σεβασμό στους Έλληνες, δεν το πετυχαίνουμε πάντα».
«Είπα στον Τσίπρα ότι το γεγονός πως το Grexit δεν αποτελούσε επιλογή, δεν σήμαινε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να σωθεί με κάθε μέσο, δεν είμαι μάγος», ανέφερε ο Juncker.
Δεν ήθελα να αφήσω τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα στα χέρια των γραφειοκρατών, πρόσθεσε.
Όσον αφορά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές ο Juncker τόνισε, ενόψει εκλογών, ότι πρέπει να γίνει σεβαστή από όλες τις κυβερνήσεις.
Ο Juncker τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με τον ESM.

Να μην εγκαταλείψουμε Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία - Άμεσα η μετεγκατάσταση 120 χιλ. προσφύγων

Έφτασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη, η οποία δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τόνισε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, με φόντο την προσφυγική κρίση που πλήττει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που η Ελλάδα σηκώνει μεγάλο βάρος εισροής προσφύγων. 
«Συχνά ακούμε μεγάλα και κενά λόγια.
Νομίζω πως έχει φτάσει η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη», ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Ε.
Και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη στην Ένωση.
Χρειαζόμαστε περισσότερη Ένωση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, το μεταναστευτικό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, καθώς αποτελεί θέμα ανθρωπισμού και ιστορικής δικαιοσύνης για την Ευρώπη.
Η Ευρώπη σήμερα, παρά τις διαφορές της, είναι το μέρος του πλανήτη με τη μεγαλύτερη ευημερία και σταθερότητα. 
Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό, σημείωσε ο Juncker.
Αν εσείς αναγκαζόσασταν να πάρετε το παιδί σας στα χέρια και να φύγετε τι θα κάνατε; Κανένα τείχος δεν θα σας εμπόδιζε, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. 
Αποφασίζουμε, νομοθετούμε και δεν εφαρμόζουμε. Είναι θέμα αξιοπιστίας. Πρέπει να σεβαστούμε το κοινοτικό δίκαιο, σημείωσε ο Juncker αναφερόμενος πάντα στο προσφυγικό ζήτημα.
Τα κράτη-μέλη στα οποία καταφθάνουν οι πρόσφυγες και κυρίως η Ελλάδα, Ιταλία και η Ουγγαρία δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν, τόνισε και έκανε λόγο για επείγουσα και δεσμευτική μετεγκατάσταση 120 χιλ. προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία άμεσα.
Όσον αφορά το σύστημα Schengen, ο Juncker ξεκαθάρισε ότι  δεν θα καταργηθεί κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας στην Κομισιόν.
«Να καίμε καταυλισμούς, να διώχνουμε πλοιάρια δεν είναι Ευρώπη.
Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που έδωσε ψωμιά σε πρόσφυγες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ε.Ε. 
O Juncker, ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απευθύνει ομιλία στους ευρωβουλευτές για την κατάσταση στην Ευρώπη, την ώρα που το μεταναστευτικό αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr








Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης