Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Απρίλιο ή Ιούνιο του 2016 η επόμενη αύξηση της Fed, λόγω της αβέβαιης ανάκαμψης των ΗΠΑ

WSJ: Απρίλιο ή Ιούνιο του 2016 η επόμενη αύξηση της Fed, λόγω της αβέβαιης ανάκαμψης των ΗΠΑ
Η αγορά προεξοφλεί αύξηση των μέσων επιτοκίων της Fed σε 0,60% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και σε 0,90% μέχρι το τέλος του 2017
Τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο 2016 είναι περισσότερο πιθανό να αποφασίσει την επόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve).
Αυτό επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), σύμφωνα με την οποία τα μέλη της αρμόδιας Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) της Fed είναι διχασμένα και όταν συνέλθουν σε συνεδρία την ερχόμενη εβδομάδα (15-16/3) αναμένεται να εκφράσουν αντικρουόμενες απόψεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την παγκόσμια ανάπτυξη.
Υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, φαίνεται πως θα αποτραπεί για την ώρα μια νέα αύξηση στα παρεμβατικά επιτόκια της Fed, η οποία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της ανάπτυξης στις ΗΠΑ αναζητώντας σημάδια ενδεχόμενης επιβράδυνσης.
Αυτό που προσπαθεί πάσει θυσία να αποφύγει η Fed είναι μια πρόωρη αύξηση στα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ, που θα μπορούσε να «πνίξει» την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, ιδιάιτερα λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι εκτιμήσεις της αγοράς για την πορεία που θα ακολουθήσουν τα παρεμβατικά επιτόκια της Fed μεταβάλλονται διαρκώς, ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ως έχουν τα πράγματα, η αγορά προεξοφλεί αύξηση των μέσων επιτοκίων της Fed σε 0,60% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και σε 0,90% μέχρι το τέλος του 2017, εκτιμήσεις συντηρητικότερες σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των ιδίων των μελών της FOMC.
Η Fed εστιάζει μεγάλο μέρος της ενέργειάς της στην πρόκληση ήπιου πληθωρισμού συμβατού με τη μακροπρόθεσμη «σταθερότητα των τιμών», ο οποίος ενώ κατέγραψε άνοδο τον Ιανουάριο 2016, παρέμεινε κάτω του στόχου 2% της Fed για 45 συναπτούς μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης