Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πρόστιμο 415 εκατ. δολαρίων στην Merrill Lynch από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς US SEC

Reuters: Πρόστιμο 415 εκατ. δολαρίων στην Merrill Lynch από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς US SEC
Κατηγορείται για κακοδιαχείριση μετρητών των πελατών της με στόχο τον προσπορισμό κερδών και αποτυχία στην προστασία των τίτλων τους από πιστωτές
Πρόστιμο 415 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (365 εκατ. ευρώ) επέβαλε στην Merrill Lynch του ομίλου Bank of America η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (US SEC) την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 υποχρεώνοντάς την να παραδεχθεί και την τέλεση αδικοπραξίας, στο πλαίσιο συμβιβασμού για κατηγορίες που αντιμετώπιζε περί κακοδιαχείρισης μετρητών των πελατών της με στόχο τον προσπορισμό κερδών και αποτυχίας στην προστασία των τίτλων τους από πιστωτές.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το οποίο η SEC διεξήγαγε σχετική έρευνα, διαπιστώνοντας ότι η Merrill Lynch παραβίασε τον κανόνα της προστασίας του ενεργητικού των πελατών της, απελευθερώνοντας και χρησιμοποιώντας τα μετρητά τους για ίδιες συναλλαγές αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ανά εβδομάδα μεταξύ των ετών 2009 και 2012, αντί να τα καταθέσει ως όφειλε σε αποθεματικούς λογαριασμούς.
Μάλιστα, αν οι συναλλαγές αποτύγχαναν, οι πελάτες της Merrill Lynch θα ήταν εκτεθειμένοι σε τεράστια ελλείμματα στους αποθεματικούς λογαριασμούς τους, κάτι που φαίνεται πως τελικά δεν συνέβη.
Σύμφωνα με το Reuters, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί τον μεγαλύτερο σε αξία συμβιβασμό που έχει καταγραφεί στην ιστορία της SEC, αναφορικά με ζητήματα προστασίας πελατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης