Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία - Μεγάλη νίκη για το Λαϊκό Κόμμα 32,9%, Σοσιαλιστές 22,7% - Στην τρίτη θέση το Podemos 21,1%

Ισπανία - Μεγάλη νίκη για το Λαϊκό Κόμμα 32,9%, Σοσιαλιστές 22,7% - Στην τρίτη θέση το Podemos 21,1%
Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 73,2% διαψευδοντας τα exit polls που το έδειναν ώς το μεγάλο νικητή με πάνω από 40%
(upd5) To Λαικό Κόμμα του Rajoy είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στην Ισπανία, την δεύτερη θέση κατέλαβαν οι σοσιαλιστές και την τρίτη θέση οι Podemos που αποτέλεσαν την αρνητική έκπληξη.
Με καταγεγραμένο το 100% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα (PP) του απερχόμενου πρωθυπουργού Mariano Rajoy δεν διέψευσε τα προγνωστικά και εμφανίζεται πρώτο με ποσοστό 32,9%% και 137 έδρες αλλά χωρίς αυτοδυναμία καθώς χρειάζεται 176 έδρες αν και βγήκε ενισχυμένο απο τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2015 κατά 4% . 
Δεύτεροι οι Σοσιαλιστές (PSOE) με 22,7% και 85 έδρες, τρίτοι οι Podemos (Ενωμένη Αριστερά) με ποσοστό 21,1% και 71 έδρες οι οποίοι περιρίζονται μόνο στην Καταλονία και τη Χώρα των Βάσκων και τέλος, οι κεντρώοι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 12,9% και 32  έδρες.



Η αποχή δεν ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής των σημερινών (26/6) κρίσιμων εκλογών στην Ισπανία με τα exit polls να κατακεραυνωνονται καθώς η συμμετοχή έφτασε το 73,2% και η αποχή στο 26,8% κατά πολύ μικρότερη από το 30,29 που ήταν το Δεκέμβριο του 2015.





Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:
Εάν τα επίσημα αποτέλέσματα επιβεβαιώσουν τα Exit Polls, τότε οι Σοσιαλιστές θα έχουν στα χέρια τους την ευκαρία να αποφασίσουν για την επόμενη κυβέρνηση στη χώρα διαλέγοντας ανάμεσα στον Pablo Iglesias και τους Αριστερούς Podemos ή στο να επαναφέρουν τον Mariano Rajoy στην εξουσία.
Πάντως, όλα τα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν την απογοήτευση τους για τα χαμηλά ποσοστά προσέλευσης στις κάλπες, οι οποίες όπως είχαν υποσχεθεί στους ισπανούς, θα ήταν οι τελευταίες για τα επόμενα 4 χρόνια.
Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, πάντως όπως ανακοινώνονται απο το Ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, κυμαίνονται μέχρι στιγμής στα ίδια ποσοστά των exit polls.



Ενδιαφέρον έχουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τη Χώρα των Βάσκων με τους Podemos να είναι πρώτο κόμμα με ποσοστό 29,5% και το Λαικό κόμμα στην πέμπτη θέση με μόλις 8,3%, πιο κάτω και απο τους Σοσιαλιστές που συγκεντρώνουν 11,2%.
Στη δεύετρη και τρίτη θέση βρίσκονται τα βασκικά κόμματα με ποσοστό 25,8% και 18%.  









(Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 26 Ιουνίου 20:54)

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης