Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία του Brexit ζήτησε από τον Juncker η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός May

Περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία του Brexit ζήτησε από τον Juncker η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός May
Η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama
Περισσότερο χρόνο χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο ούτως ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις διαπραγματεύσεις περί του Brexit με την Ε.Ε., όπως επεσήμανε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων της.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η May εξήγησε στον Juncker, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προσβλέπει σε «εποικοδομητικές και θετικές» συνομιλίες με την Ε.Ε. για τους όρους που θα διέπουν την αποχώρησή της χώρας από την Ένωση, όμως χρειάζεται χρόνο για την καλύτερη προετοιμασία των σχετικών διαπραγματεύσεων.
Η May επίσης υποστήριξε στον Juncker την επιλογή από τον David Cameron του Julian King - Βρετανού πρέσβη στη Γαλλία - ως αντικαταστάτη του παραιτηθέντος (λόγω ευθιξίας Brexit) Jonathan Hill, στη θέση του Βρετανού επιτρόπου που δικαιούται το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Επίτροπή.
Η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της χώρας της στη διατήρηση της ειδικής σχέσης που διατηρεί με τις ΗΠΑ και της στενής συνεργασίας τους, ιδιαίτερα στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών, με στόχο την προαγωγή της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης