Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η πρόσβαση στην κοινή αγορά είναι συνδεδεμένη με τις βασικές αξίες της ΕΕ

Juncker: Η πρόσβαση στην κοινή αγορά είναι συνδεδεμένη με τις βασικές αξίες της ΕΕ
«Κανένας συμβιβασμός»
Σαφής σε ό,τι αφορά την επικείμενη διαπραγμάτευση για το Brexit ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, ξεκαθαρίζοντας πως η πρόσβαση στην ενιαία αγορά είναι συνδεδεμένη με τις βασικές αξίες της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης της ελεύθερης μετακίνησης των εργαζομένων.
«Κανένας συμβιβασμός» σε αυτό το θέμα, διαμήνυσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της σημερινής άτυπης Συνόδου Κορυφής.
Ο κ.Juncker επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι οι 27 χώρες «καλωσόρισαν τις προτάσεις της Επιτροπής για την ψηφιακή ατζέντα ως βασικού εργαλείου για τον εκμοντερνισμό της Ευρώπης, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την ευρεία αποδοχή που είχε η ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης στο Ευρωκοινοβούλιο», στις 14/9.
Επίσης, επισήμανε πως η πρόταση της Κομισιόν για τόνωση των επενδύσεων έτυχε ευρείας υποστήριξης και πως τα οφέλη που είχε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων θα αξιολογηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης