Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Capital: Η αγορά θα αντέξει αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, υπό έναν όρο

Wells Capital: Η αγορά θα αντέξει αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, υπό έναν όρο
Τα εταιρικά κέρδη κρίνουν την πορεία των μετοχών, σημειώνει ο Jim Paulsen
Η ιστορία δείχνει πως η κεφαλαιαγορά, στην κατάσταση που είναι σήμερα, όχι μόνο μπορεί να αντέξει μια αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), αλλά και να έχει κέρδη.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Jim Paulsen της επενδυτικής εταιρείας Wells Capital Management, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας ως «κλειδί» για την πορεία των μετοχών τα εταιρικά κέρδη.
Ο ίδιος αναμένει ότι η περίοδος συρρίκνωσης των κερδών, που είχε προκύψει ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των τιμών των εμπορευμάτων, φτάνει στο τέλος της, ενώ κάνει λόγο για καλές προοπτικής επιστροφής σε θετικά εταιρικά κέρδη το β’ εξάμηνο του 2016.
Ακόμα και μια αύξηση της τάξεως του 2% στα εταιρικά κέρδη θα σημαίνει πως ξεπερνούν την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, σύμφωνα με τον Paulsen.
Σημείωσε, δε, πως το 1950, όταν η Fed προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων, ενώ τα εταιρικά κέρδη ξεπερνούσαν την απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η κεφαλαιαγορά είχε πολύ καλή επίδοση, επιστρέφοντας στους επενδυτές «περίπου 10%».
«Πιστεύω ότι η αγορά μπορεί να αντέξει αυξήσει των επιτοκίων, υπό την προϋπόθεση ότι τα κέρδη θα επιστρέψουν», προσέθεσε ο ίδιος.
Ο Paulsen ευχήθηκε η Fed να τελειώνει επιτέλους με το ζήτημα των αυξήσεων και απλώς να προχωρήσει σε αυτές, τονίζοντας πως ελπίζει σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Μάλιστα, υποστήριξε πως οι αγορές ήταν έτοιμες για αύξηση των δολαριακών επιτοκίων χθες (21/9) και ότι θα τα κατάφερναν μια χαρά, αν τελικά η Fed το είχε αποφασίσει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης