Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις της Τράπεζας

Mester (Fed): Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις της Τράπεζας
«Εάν τα στοιχεία μέχρι τον Νοέμβριο δεν έχουν αρνητικές εκπλήξεις, τότε το επιχείρημα για μια αύξηση των επιτοκίων θα παραμείνει ισχυρό»
Οι προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών στις 8 Νοεμβρίου δεν θα επηρεάσουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) για τη νομισματική πολιτική, διαβεβαίωσε η πρόεδρος της Cleveland Fed, Loretta Mester.
«Η πολιτική δεν εισέρχεται στις αποφάσεις μας.
Εάν τα στοιχεία μέχρι τον Νοέμβριο 2016 δεν έχουν αρνητικές εκπλήξεις, τότε το επιχείρημα για μια αύξηση των επιτοκίων θα παραμείνει ισχυρό.
Μια αύξηση των επιτοκίων θα ενισχύσει, δεν θα βραχυκυκλώσει την ανάπτυξη της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Bloomberg.
Μάλιστα, η αξιωματούχος εξέφρασε την άποψη πως η Fed μπορεί να αποφασίσει μία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στην συνεδρίαση του διημέρου 1 - 2 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν τις εκλογές.
Ωστόσο, παρά τα λεγόμενα της κ.Mester, σχεδόν όλοι οι αναλυτές προβλέπουν μία πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα τον Δεκέμβριο, καθώς θεωρείται απίθανο εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας τον Νοέμβριο να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης