Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: H νίκη του Trump μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία τον ΟΠΕΚ

UBS: H νίκη του Trump μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία τον ΟΠΕΚ
Αναλυτής της UBS εκτιμά ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του Trump μπορούν να αναγκάσουν τα μέλη του ΟΠΕΚ να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου του 2016
Η νίκη του Donald Trump στις εκλογές των ΗΠΑ είναι πιθανό να ωθήσει τον ΟΠΕΚ σε δράση κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
«Η νίκη του Trump και οι σημαντικές καθοδικές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες θα αναγκάσει σε ''οπισθοχώρηση'' τον ΟΠΕΚ» δήλωσε στο CNBC o Wayne Gordon της UBS.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου σε δολάρια ήταν υπό πίεση καθώς η νίκη του Trump ενίσχυσε το δολάριο τη στιγμή που στον ΟΠΕΚ υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες.
Από τη στιγμή οι περισσότεροι δείκτες του πετρελαίου τιμολογούνται σε δολάριο, ένα ισχυρότερο αμερικανικό νόμισμα καθιστά πιο ακριβές τις αγορές πετρελαίου.
Σύμφωνα με το CNBC, τα μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου του 2016 ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν για τη μείωση της παραγωγής μεταξύ 32,5 και 33 εκατομμύρια βαρελιών την ημέρα.
Το γκρουπ παρήγαγε 33,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο του 2016.
Ωστόσο, οι λεπτομέρειες σχετικά με τις ποσοστώσεις των περικοπών στην παραγωγή θα καθοριστούν στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου του 2016.
Αν και επικρατεί σκεπτικισμός για το αν ο ΟΠΕΚ θα καταλήξει τελικά σε συμφωνία κατά τη σύνοδό του στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα, οι παρατηρητές λένε ότι η ομάδα μπορεί να καταλήξει σε πραγματική συμφωνία αυτή τη φορά.
«Πιστεύουμε ότι θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία…
Αυτή τη φορά, πιστεύουμε ότι η ορμή για την επίτευξη συμφωνίας είναι πολύ ισχυρότερη», δήλωσε ο Gordon.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτή η εκτίμηση βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Trump κατά την προεκλογική του εκστρατεία έχει υποσχεθεί ότι θα σκίσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν.
Παρά το γεγονός ότι ο Trump είναι απίθανο να κάνει κάποια αλλαγή χωρίς τη συνεργασία της Ευρώπης, η ρητορική του θα μπορούσε ενδεχομένως να επιβραδύνει τις επενδύσεις γίνονται στο Ιράν, ένα μεγάλος παραγωγό μέλος του ΟΠΕΚ.
Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου σημαντικά μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες, δήλωσε ο Gordon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης