Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Τα ευρωπαϊκά έθνη πρέπει να μείνουν ενωμένα, για να επιβιώσουν

Juncker: Τα ευρωπαϊκά έθνη πρέπει να μείνουν ενωμένα, για να επιβιώσουν
«Σε  20 χρόνια, είπε, στην ομάδα G7 δε θα υπάρχει καμία ευρωπαϊκή χώρα», σύμφωνα με τον Juncker 
Η οικονομική και δημογραφική βαρύτητα της Ευρώπης στον κόσμο μειώνεται και τα ευρωπαϊκά έθνη θα εξαφανιστούν, καθώς περνά ο χρόνος, εκτός αν σταθούν ενωμένα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Μιλώντας σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Συνθήκης του Μάαστριχτ ορόσημο της Ε., ο Juncker δήλωσε πως σε δέκα χρόνια το μερίδιο της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία θα υποχωρήσει στο 15% από 25% σήμερα.
Σε 20 χρόνια, είπε, στην ομάδα G7 δε θα υπάρχει καμία ευρωπαϊκή χώρα.
Παράλληλα, σημείωσε πως αν και στις αρχές του περασμένου αιώνα, οι Ευρωπαίοι αντιστοιχούσαν στο 20% της ανθρωπότητας, το ποσοστό έχει υποχωρήσει σε 5% με 7% στις αρχές αυτού του αιώνα και ενδέχεται να υποχωρήσει στο 4% έως τα τέλη του αιώνα.
«Έτσι, αυτοί που πιστεύουν ότι έχει έρθει η στιγμή να διαλυθεί [η Ε.Ε.], να γίνει η Ευρώπη ξανά κομμάτια, να υποδιαιρεθούμε σε εθνικές διαιρέσεις, είναι εντελώς λάθος», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα υπάρχουμε ως ξεχωριστά έθνη, χωρίς της Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Juncker δήλωσε, επίσης, πως η μεταναστευτική κρίση έχει καταστρέψει την ιδέα της Ε.Ε. ως μια ένωση βασισμένη σε κοινούς συμπεφωνημένους κανόνες.
Αυτό συνέβη επειδή ορισμένες κυβερνήσεις απέρριπταν τις ποσοστώσεις της Κομισιόν για την αποδοχή των προσφύγων.
«Αυτό είναι κάτι καινούριο. Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική, ευρωπαϊκή ιστορία, δεν εφαρμόζουν όλα τα κράτη-μέλη τους κοινούς συμπεφωνημένους κανόνες», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Αυτό είναι ενάντια στις βασικές αρχές ότι η Ε.Ε. είναι ένα σύστημα με κανόνες. Δεν είναι πλέον», σημείωσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης