Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Tα προβλήματα των ιταλικών τραπεζών μπορούν να λυθούν – Δεν απειλείται η Ευρωζώνη

Juncker: Tα προβλήματα των ιταλικών τραπεζών μπορούν να λυθούν – Δεν απειλείται η Ευρωζώνη
Ο Γάλλος αξιωματούχος διαβεβαίωσε πως η Κομισιόν θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βοηθήσει τις ιταλικές Αρχές
Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τις ιταλικές τράπεζες εμφανίστηκε ο Jean Claude Juncker, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους άμεσα εμπλεκόμενους αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης που φοβούνται για μία νέα κρίση.
«Δεν νομίζω ότι πρέπει κανείς να θεωρεί πως τα προβλήματα των ιταλικών τραπεζών είναι αδύνατο να λυθούν», δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας παράλληλα πως τα προβλήματα ορισμένων ιταλικών τραπεζών δε θα οδηγήσουν σε νέα κρίση στην Ευρωζώνη.
Επίσης, διαβεβαίωσε πως η Κομισιόν θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βοηθήσει και να υποστηρίξει τις ιταλικές Αρχές.
Τα παραπάνω έρχονται με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα, η Monte dei Paschi di Siena, για την οποία είναι αμφίβολο το αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει μέσω της ανταλλαγής χρέους – μετοχών τα 5 δισ. ευρώ που χρειάζεται για να αποφύγει ένα bail-in.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης