Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νέα «Λευκή Βίβλος» για τη μετά Brexit εποχή - Δεν θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στην Κομισιόν ο Juncker

tags :
Η νέα «Λευκή Βίβλος» για τη μετά Brexit εποχή  - Δεν θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στην Κομισιόν ο Juncker
Υπάρχουν 5 σενάρια για το μέλλον των 27, που όλα είναι υπό συζήτηση, σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Το Brexit δεν θα ανακόψει την πορεία της Ευρώπης, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker, κατά την παρουσίαση της «Λευκής Βίβλου» για το μέλλον της ΕΕ, σήμερα 1/3/2017.
Υπάρχουν 5 σενάρια για το μέλλον των 27, που όλα είναι υπό συζήτηση, σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Το 1ο σενάριο βασίζεται στη συνέχιση της σημερινής πολιτικής αυτό θα σήμαινε τη συνέχιση για την ενοποίηση των αγορών.
Το κάνουμε.
Αλλά αρκεί αυτό; διερωτήθηκε ο Juncker.
«Το 2ο σενάριο, θα μπορούσε να είναι ένας υποβιβασμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε διαχειριστή της ενιαίας αγοράς.
Είμαι αντίθετος.
Το 3ο σενάριο: Αν δεν μπορούν όλοι να συμφωνούν, να μπορούν κράτη-μέλη να επιλέγουν να κάνουν μεγαλύτερα βήματα προόδου», σημείωσε ο Λουξεμβούργιος πολιτικός και πρόσθεσε, πως αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σύστημα ομόκεντρων κύκλων.
Μια χώρα θα μπορούσε να συμμετέχει σε κάποιους από αυτούς.
«Το 4ο σενάριο», συμπλήρωσε ο Juncker, «προβλέπει επικέντρωση των 27 σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής, κάνοντας λιγότερα.
«Το 5ο σενάριο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν 7 σχετίζεται με την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε περισσότερα όλοι μαζί και να αποφασίσουμε να μοιραστούμε πόρους και δύναμη για να τα καταφέρουμε σε όλα τα επίπεδα.
Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης θα πρέπει να διεξαχθεί σε όλες τις περιφέρειες της ΕΕ, για να μας πουν οι πολίτες τι περιμένουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέχισε ο Juncker και τόνισε, πως οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο 2017 θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ηπείρου μας.
Στη συνέχεια ο Junckerέστειλε σαφές μήνυμα στο Βερολίνο, λέγοντας, πως οι Ευρωπαίοι πολίτες και όχι οι καγκελαρίες θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε, πως δεν θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία στο «τιμόνι» της Κομισιόν.
Η σταθερότητα στον πλανήτη δεν εξαρτάται μόνο από τους εθνικούς στρατιωτικούς προϋπολογισμούς και τη δύναμη, συνέχισε, σε μία αναφορά που εξελήφθη ως αιχμή προς τον  Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump.
Η Ευρώπη είναι η μεγάλη μας φιλοδοξία, που έχει παρελθόν  και μέλλον και πρέπει να παραμείνει μια θετική παγκόσμια δύναμη, υπογραμμίζοντας πως θα στο προσεχές διάστημα η Κομισιόν θα παρουσιάσει αναλυτικότερα κείμενα για την εμβάθυνση της ενοποίησης της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης