Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δικαστικοί κύκλοι: «Λάθος» υπουργός υπέγραψε την αίτηση για ακύρωση του ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό - Διαψεύδει το Μαξίμου

Δικαστικοί κύκλοι: «Λάθος» υπουργός υπέγραψε την αίτηση για ακύρωση του ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό - Διαψεύδει το Μαξίμου
Όλα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «λάθος» ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές
Πέραν της εικόνας υπαναχώρησης της ελληνικής πλευράς στο θέμα της χορήγησης ασύλου σε Τούρκο στρατιωτικό, αλαλούμ έχει προκληθεί και σχετικά με το ποιος υπουργός υπέγραψε την αίτηση ακύρωσης.
«Η αίτηση ακύρωσης έχει υπογράφει από τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης που υποβλήθηκε χθες (30/12/2017) εκ μέρους της κυβέρνησης κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής.
Σημειώνουν ότι όλα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «λάθος» ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Δημοσιεύματα του Τύπου, υποστηρίζουν, πως την απόφαση είχε υπογράψει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και όχι ο Γιάννης Μουζάλας, που είναι αρμόδιος, ως πολιτικός προϊστάμενος της Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Τα εν λόγω δημοσιεύματα, επικαλούνται δικαστικούς κύκλους, για να καταδείξουν τον «πανικό» του Μαξίμου και αναφέρουν, πως η κυβέρνηση αγνόησε τη σύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ με το «λάθος» αυτό καθίσταται άκυρη.
Η κυβέρνηση κατέθεσε την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού  καθώς τα δικαστήρια είναι κλειστά λόγω των εορτών.
Η αίτηση ακύρωσης θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους και μετά θα προσδιοριστεί η ημερομηνία της δικασίμου που θα συζητηθεί στο ακροατήριο.
Ωστόσο, τον τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας σε περίπτωση που προσφύγει είτε η κυβέρνηση, είτε ο Τούρκος στρατιωτικός, κατά της εφετειακής απόφασης η οποία θα εκδοθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης