Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Πιθανός νέος CEO της Deutsche Bank ο πρώην επικεφαλής wealth management της UBS, Juerg Zeltner

Spiegel: Πιθανός νέος CEO της Deutsche Bank ο πρώην επικεφαλής wealth management της UBS, Juerg Zeltner
Τον Juerg Zeltner, πρώην επικεφαλής wealth management της UBS, εξετάζει για νέο CEO η Deutsche Bank, σύμφωνα με το Spiegel 
Τον Juerg Zeltner, πρώην επικεφαλής της μονάδας wealth management της ελβετικής τράπεζας UBS, σκέφτεται ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Paul Achleitner, για να αντικαταστήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της γερμανικής τράπεζας, John Cryan, όπως αναφέρει με σημερινό (30/3/2018) δημοσίευμα το περιοδικό «Spiegel».
Το «Reuters» ανέφερε την περασμένη Τρίτη (27/3) ότι η γερμανική τράπεζα έχει αρχίσει να αναζητά έναν νέο CEO, ώστε να καθησυχάσει τους επενδυτές, που έχουν απογοητευτεί από την αργή της ανάκαμψη.
Ο Cryan, με επιστολή του προς το προσωπικό, δήλωσε ότι είναι «απολύτως αφοσιωμένος» στην τράπεζα.
Ωστόσο, ο Achleitner, ο οποίος σύμφωνα με τις πηγές του «Spiegel», έχει ξεκινήσει την αναζήτηση ενός νέου CEO, έχει παραμείνει σιωπηλός.
Χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του, το «Spiegel» ανέφερε ότι ο Achleitner είχε ήδη συνομιλίες με τον Zeltner, ο οποίος αποχώρησε από την UBS τον Δεκέμβριο του 2017, μετά από περισσότερο από τρεις δεκαετίες στην ελβετική τράπεζα, ελπίζοντας να προετοιμάσει την αλλαγή ηγεσίας πριν από την ετήσια συνεδρίαση των μετόχων στις 24 Μαΐου.
Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Ο Zeltner πιστώνεται με την ώθηση της UBS στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η οποία έχει καταστεί σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης, συνεισφέροντας σχεδόν το ένα τρίτο των λειτουργικών εσόδων του γ’ τριμήνου 2017 στη μονάδα wealth management.
Ξεχωριστά, το περιοδικό «WirtschaftsWoche» και η «Wall Street Journal» ανέφεραν ότι ο βετεράνος τραπεζίτης John Thain είναι υποψήφιος για να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της Deutsche Bank, με άλλες αλλαγές να προγραμματίζονται επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης