Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι σηματοδοτεί η κόντρα κυβέρνησης με Μαρινάκη; - Μαξίμου: «Μαύρο» μέτωπο κατά της Δημοκρατίας με τον Μητσοτάκη

Τι σηματοδοτεί η κόντρα κυβέρνησης με Μαρινάκη; - Μαξίμου: «Μαύρο» μέτωπο κατά της Δημοκρατίας με τον Μητσοτάκη
Η κυβέρνηση στοχεύοντας τον «ευάλωτο» όπως τον θεωρεί επιχειρηματία, αποσκοπεί να αποδυναμώσει τον ίδιο, να απαξιώσει το σύστημα των ΜΜΕ και να πλήξει τον Κ. Μητσοτάκη
(upd2) "Μέχρις εσχάτων", είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να φθάσει την αντιπαράθεσή της με τον επιχειρηματία "Βαγγέλη Μαρινάκη", καθώς έχει πολλές στοχεύσεις και επικοινωνιακά την εντάσσει «στον στρατηγικό στόχο της καταπολέμησης της διαπλοκής», όπως εκείνη διακηρύσσει.
Στο πλαίσιο αυτό δεν είχε πρόβλημα να υπερβεί τα εσκαμμένα χαρακτηρίζοντας σε non paper τον κ. Μαρινάκη «ναρκέμπορο», λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση του NOOR 1 παρότι δεν έχει υπάρξει καταδίκη.
Στοχεύοντας τον «ευάλωτο» όπως τον θεωρεί επιχειρηματία, αποσκοπεί να αποδυναμώσει τον ίδιο και να απαξιώσει το σύστημα των Μέσων Ενημέρωσης που χρηματοδοτεί ο κ. Μαρινάκης και αφετέρου να πλήξει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της μεταξύ τους σχέσης.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής παλαιότερα, στον πρώτο γύρο της αντιπαράθεσης, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα «χτυπάτε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να πλήξετε τη ΝΔ».
Για το Μέγαρο Μαξίμου αυτό αποτελεί «απόδειξη της προσωπικής και πολιτικής σχέσης του αρχηγού της ΝΔ με τον υπόδικο επιχειρηματία.
Γενικότερα είναι γνωστή από παλιά η σχέση των δύο οικογενειών Μητσοτάκη και Μαρινάκη, στοιχείο που εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση.
Στην βάση της αντιπαράθεσης υπάρχει βέβαια το συγκρότημα των Μέσων Ενημέρωση που ελέγχει ή επηρεάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, «Βήμα», «Νέα», «Παραπολιτικά», «Πρώτο Θέμα»,  καθώς και ιστοσελίδες και ραδιοφωνικός σταθμός που καθημερινά ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση διαμορφώνοντας σε σημαντικό βαθμό αρνητικό επικοινωνιακό περιβάλλον.  
Το να μειώσει την φθορά που προκαλούν τα αντιπολιτευόμενα Μέσα Ενημέρωσης στην πορεία προς τις εκλογές είναι για την κυβέρνηση βασικός στόχος.
Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ από όταν ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση είχε έλθει σε επαφή με τον τότε ιδιοκτήτη του συγκροτήματος Σταύρο Ψυχάρη, προκειμένου να μπορεί να επηρεάζει την πολιτική γραμμή.
Έχοντας στην συνέχεια πετύχει μία νίκη κατά του Σταύρου Ψυχάρη, θεωρεί ότι μπορεί να το επαναλάβει με τον κ. Μαρινάκη.
Στο ερώτημα «γιατί χτυπάτε με τέτοιο τρόπο τον Μαρινάκη;», κυβερνητικοί παράγοντες απαντούν: «γιατί από αυτή τη μάχη η κυβέρνηση έχει μόνο να κερδίσει. Εμφανίζεται στην κοινή γνώμη να τα βάζει με ένα «ολιγάρχη» που δεν έχει μεγάλες συμπάθειες, και που μέσω της πολιτικής του διασύνδεσης πλήττεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δημιουργούνται εσωτερικές τριβές στη ΝΔ».
Η αντιπαράθεση ξεπέρασε τα όρια όταν το non paper του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας σε σειρά πρωτοσέλιδων του κ. Μαρινάκη τον αποκάλεσε «ναρκέμπορο».
Ο κ. Μαρινάκης προφανώς χάνοντας την ψυχραιμία του –όπως τουλαχιστον του καταλόγισε το Μαξίμου-, τηλεφώνησε το βράδυ του Σαββάτου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο για να τον ρωτήσει «με απειλητικό τρόπο», όπως εκείνος κατήγγειλε «ποιος είναι ο συντάκτης των non paper με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Η απάντηση ήλθε δύο ημέρες αργότερα όταν ο κ. Τζανακόπουλος έκανε μπρίφινγκ την Δευτέρα για να πει ότι «δεν αφήσουμε τον κ. Μαρινάκη να κάνει την Ελλάδα Κολομβία».
Στην αντιπαράθεση παρενέβη η ΝΔ, υπέρ του κ. Μαρινάκη, σχολιάζοντας μέσω πηγών ότι «είναι πρωτοφανές, το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζει ναρκέμπορο οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη πριν απόφανθεί η Δικαιοσύνη». Η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ότι «η ΝΔ δεν βρήκε λέξη για την συμπεριφορά του επιχειρηματία τον οποίο καλύπτει».
Όσο για την ουσία της κατηγορίας ερωτηθείς ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «θα δούμε ποιον θα δικαιώσει η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης».  

Μαξίμου:«Μαύρο» μέτωπο Μητσοτάκη - Μαρινάκη κατά της Δημοκρατίας

Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις  στην αντιπαράθεσή του με τον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη και τη ΝΔ, επιχειρεί να δώσει  το Μέγαρο Μαξίμου με σημερινή του ανακοίνωση.
Το Μαξίμου συνδέει τον κ. Μαρινάκη και τη ΝΔ με το "μαύρο μέτωπο και παλαιό πολιτικό σύστημα",και απαντά στην χθεσινή του ανακοίνωση αλλά και στην διαρροή της ΝΔ ότι "το επικίνδυνο για τη δημοκρατία είναι η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα ψέμματα και τις συκοφαντίες του διωκόμενου επιχειρηματία".
Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου: " Λίγο πριν το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και ενώ η χώρα ανακάμπτει, η Νέα Δημοκρατία στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών.
Στόχος του μαύρου μετώπου είναι η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού.
Ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη.
Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία.

ΝΔ: Ο Τσίπρας να ενημερώσει για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον Μαρινάκη

Απαντήσεις για το περιεχόμενο των συναντήσεων Μαρινάκη - Τσίπρα ζητά η Νέα Δημοκρατία, η οποία απαντά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί «μαύρου μετώπου» με τον επιχειρηματία.
«Στην απόγνωσή τους που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν, οι απερχόμενοι ένοικοι του Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκδίδουν πια ανακοινώσεις που θα διδάσκονται στο μέλλον ως μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας», αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.
«Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των off-shore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνο από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής.
Την ίδια ώρα που ακόμη και Ενώσεις Δικαστών καταγγέλλουν πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.
Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συναλλάσσονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, επιδιώκοντας να κτίσουν το δικό τους καθεστώς», τονίζει η ΝΔ.
Και προσθέτει πως σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν.
Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στη δημόσια επιστολή του.
Υ.Γ. Μόνον οίκτο προκαλούν τα περί «μαύρου μετώπου» και τα μαθήματα Δημοκρατίας από αυτούς που την υπονομεύουν καθημερινά, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου.
Το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες.
Και από αυτό δεν θα γλιτώσει όσες αθλιότητες και αν μεθοδεύσει στον χρόνο που του απομένει».

Μαξίμου: Εάν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να μάθει τι συζήτησαν Τσίπρας - Μαρινάκης ας... τηλεφωνήσει στον κουμπάρο του

Με ανταλλαγή ανακοινώσεων συνεχίζεται η σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τη σκυτάλη να λαμβάνει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θέτει ορισμένα ερωτήματα στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τα τέσσερα σημεία της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου είναι τα ακόλουθα:

«1. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να αρθρώνουν τη λέξη offshore τη στιγμή που για δέκατη μέρα δεν έχουν απαντήσει στο απλό ερώτημα:
Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη το 2017;

2. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, κράτος δικαίου και Δικαιοσύνη, τη στιγμή που διαχρονικά εμπλέκονται σε ατελείωτα σκάνδαλα. Από τη Siemens και τα "δώρα" του κ. Χριστοφοράκου, τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα της και τα Μέσα ενημέρωσης μέχρι τον Κήρυκα Χανίων του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.
Όσο και να πασχίζουν, η προσπάθεια εξίσωσής τους με ανύπαρκτες υποθέσεις είναι κωμική.

3. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα περί συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον κ. Μαρινάκη, υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ερωτήματα έθετε η ΝΔ και για την περιβόητη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη.
Κατανοούμε βέβαια τη σπουδή τους να θεωρούν τη συνάντηση με τον κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη και πλέον διωκόμενο επιχειρηματία σχεδόν ποινικό αδίκημα, ωστόσο επαναλαμβάνουμε πως σημασία δεν έχει εάν ο Πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει την υποστήριξη των Μέσων τους. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει ο κ. Μητσοτάκης.

4. Εάν επιμένει ο Πρόεδρος της ΝΔ να μάθει το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση, είναι πολύ εύκολο.
Αρκεί ένα τηλέφωνο στον κουμπάρο του».

ΝΔ: Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε παραλήρημα

Απάντηση στην ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της επικοινωνίας μεταξύ των κ. Τσίπρα και Μαρινάκη, εξέδωσε η ΝΔ, στην οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να συνεχίζει να «ρίχνει λάσπη».
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται ότι «η νέα παραληρηματική ανακοίνωση των απερχόμενων ενοίκων του Μαξίμου απλώς επιβεβαιώνει ότι όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεγαλώνει η αθλιότητά του.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί άλλο με μια απελπισμένη παρέα αδίστακτων εξουσιομανών που επιδιώκουν να σύρουν την χώρα στη λάσπη.
Ο κ. Μητσοτάκης συζητά σήμερα με 60 φορείς για την αντιμετώπισης της φτώχειας παρουσιάζοντας το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στη Λέσβο συνοδευόμενος από 17 διμοιρίες ΜΑΤ.
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».

Σ. Γκ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης