Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Η Amber Capital πωλητής του 5,25% - Πλήρη επιβεβαίωση του ΒΝ

Ελλάκτωρ: Η Amber Capital πωλητής του 5,25% - Πλήρη επιβεβαίωση του ΒΝ
Ελλάκτωρ: Η Amber Capital πωλητής του 5,25% - Πλήρη επιβεβαίωση του ΒΝ
Η Amber Capital πούλησε τη συμμετοχή της στην Ελλάκτωρ (5,25%), όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη μετά από σχετική ενημέρωση, επιβεβαιώνοντας πλήρως δημοσίευμα του bankingnews.gr, που ανέφερε ότι στο μέτωπο του Ελλάκτωρα η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης για τις 25 Ιουλίου δεν επιβραδύνει τις εξελίξεις αλλά τις επιταχύνει, με τους αδερφούς Καλλιτσάντση να αγοράζουν τις μετοχές του fund Amber που κατείχε το 5,48% των μετοχών του Ελλάκτωρα.


Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ για την Amber Capital

Η εταιρία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ γνωστοποιεί ενημέρωση, που έλαβε την 02.07.2018, σχετικά με σημαντική μεταβολή στη συμμετοχή και τα δικαιώματα ψήφου:
Η Amber Capital Management LP, η οποία είναι ο τελικός ελέγχων μέτοχος της Amber Capital UK LLP, που είναι διαχειριστής επενδύσεων της Amber Global Opportunities Master Fund Ltd, μετόχου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, σε συμμόρφωση με την Οδηγία περί Διαφάνειας, ενημερώνει ότι επήλθε μεταβολή στη συμμετοχή της και τα δικαιώματα ψήφου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, ως ακολούθως:
Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν τη συναλλαγή:
α) άμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές).
β) έμμεση συμμετοχή 5,25% (ήτοι 9.300.196 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο) 5,25% (ήτοι 9.300.196 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές).
Ημερομηνία συναλλαγής κατά την οποία το ποσοστό συμμετοχής της κατήλθε του ορίου 5%: 27.06.2018
Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά τη συναλλαγή:
α) άμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές).
β) έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές).
Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο) είναι πλέον 0%.

Τι έγραφε το bankingnews.gr τη Δευτέρα 02/07/2018 - 01:59

Στο μέτωπο του Ελλάκτωρα η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης για τις 25 Ιουλίου δεν επιβραδύνει τις εξελίξεις αλλά τις επιταχύνει.
Πρώτον οι αδερφοί Καλλιτσάντση αγόρασαν τις μετοχές του fund Amber που κατείχε το 5,48% των μετοχών του Ελλάκτωρα.
Την Παρασκευή 29 Ιουνίου μεταβιβάστηκε πακέτο που αφορούσε το 5,25% των μετοχών στα 2,15 ευρώ.
Το Amber πούλησε και αγόρασαν οι αδερφοί Καλλιτσάντση οι οποίοι πλέον ελέγχουν 22% του Ελλάκτωρα και είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι ξεπερνώντας τα ποσοστά του Λεωνίδα Μπόμπολα 15% και Δ. Κούτρα 5,57%.
Η κίνηση αυτή θεωρείται στρατηγικής σημασίας στην σκακιέρα διεκδίκησης του Ελλάκτωρα ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι και το Horizon με ποσοστό 4,8% είναι δυνητικός πωλητής στον Ελλάκτωρα.
Οι αδερφοί Καλλιτσάντση ξεκάθαρα δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων για να αποκτήσουν τον έλεγχο του Ελλάκτωρα.
Όμως στο παιχνίδι της διεκδίκησης συμμετέχει και το διεθνούς φήμης fund Farallon το οποίο για λογαριασμό των αδερφών Καλλιτσάντση θα έχει διττό ρόλο
Το Farallon από την μια θα χρηματοδοτήσει και αναχρηματοδοτήσει δάνεια και σχέδια εξαγοράς μετοχικών ποσοστών καθώς και θα συνδράμει στο αναπτυξιακό σχέδιο του ομίλου.
Να σημειωθεί ότι το Fortress είναι συνεργαζόμενο fund με την πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα.
Πρακτικά έχουμε από την μια πλευρά το Fortress που στηρίζει τα σχέδια Μπόμπολα και Κούτρα και από την άλλη πλευρά το Farallon που υποστηρίζει τα σχέδια των αδερφών Καλλιτσάντση.
Η μάχη στον Ελλάκτωρα τώρα ξεκινάει και σίγουρα οι έσχατες κινήσεις αποτελούν σημαντικές εξελίξεις μείζονος σημασίας που μπορεί να καθορίσουν την τελική έκβαση της μάχης.
Πάντως η πρώτη εντύπωση είναι ότι η πλευρά Καλλιτσάντση έχει πραγματοποιήσει πιο επιθετικές κινήσεις εξέλιξη που δείχνει ότι έχουν σχεδιάσει από καιρό τα βήματα και τις κινήσεις τους στην περίπλοκη σκακιέρα που ονομάζεται Ελλάκτωρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης