Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos: Η οικονομία της Ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, κίνδυνος ο προστατευτισμός

De Guindos: Η οικονομία της Ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, κίνδυνος ο προστατευτισμός
Αισιόδοξος για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ
Η οικονομία της Ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, αν και με επιβραδυμένο ρυθμό, εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Luis de Guindos, υπογραμμίζοντας, παράλληλα τους κινδύνους.
Επίσης, εκτίμησε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στο τωρινό επίπεδο έως το καλοκαίρι του 2019.
Μιλώντας από το University of Oviedo, ο Ισπανός αξιωματούχος τόνισε πως το ΑΕΠ του νομισματικού μπλοκ έχει αυξηθεί κατά 10% από το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ η ανεργία έχει υποχωρήσει στο μόλις 8,2%.
Παράλληλα, παρατηρείται βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και των επενδύσεων, όπως και των καταναλωτικών δαπανών, συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ο πληθωρισμός υποχώρησε σε 2,0% τον Αύγουστο από 2,1% τον Ιούλιο, αντανακλώντας κυρίως τις υψηλότερες τιμές ενέργειας, υπενθυμίζεται.
Ο κ. de Guindos αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚτ για το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, με τη λήξη να αναμένεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Σε ό,τι αφορά στους κινδύνους, σημείωσε πως, αν και παραμένουν «σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι», ο αυξημένος προστατευτισμός παγκοσμίως, το Brexit και τα τρωτά σημεία στις αναδυόμενες αγορές, πιέζουν επί του παρόντος την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης