Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Credit Positive η νέα συμφωνία Αργεντινής - ΔΝΤ - Μειώνει τον κίνδυνο χρηματοδότησης μέχρι το 2019

Moody’s: Credit Positive η νέα συμφωνία Αργεντινής - ΔΝΤ - Μειώνει τον κίνδυνο χρηματοδότησης μέχρι το 2019
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα υποδηλώνει ισχυρή στήριξη από το ΔΝΤ για την Αργεντινή και το γεγονός ότι θα καλύψει όλες τις ανάγκες χρηματοδότησης του κυπριακού δολαρίου μέχρι το 2019, είναι credit positive αναφέρει σε report της η Moody’s
Η αναθεωρημένη συμφωνία Αργεντινής και ΔΝΤ θα αυξήσει το συνολικό μέγεθος της στα 57,1 δισ. δολάρια από 50 δισ. δολάρια αρχικά και θα προωθήσει νωρίτερα  τις προγραμματισμένες εκταμιεύσεις των δόσεων με αποτέλεσμα η Αργεντινή θα λάβει 19 δισ. δολάρια περισσότερο από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί μέχρι το τέλος του 2019.
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα υποδηλώνει ισχυρή στήριξη από το ΔΝΤ για την Αργεντινή και το γεγονός ότι θα καλύψει όλες τις ανάγκες χρηματοδότησης του κυπριακού δολαρίου μέχρι το 2019, είναι credit positive αναφέρει σε report της η Moody’s.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης από την πλευρά της Αργεντινής, η αναθεώρηση του προγράμματος του ΔΝΤ ενσωματώνει την απόφαση της κυβέρνησης να επιταχύνει τη δημοσιονομική εξυγίανση και να υιοθετήσει μια αυστηρή νομισματική πολιτική, η οποία σύμφωνα με την Moody’s  θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
Η προκαταβολή του προγράμματος του ΔΝΤ θα αυξήσει τις υπόλοιπες εκταμιεύσεις των δόσεων σε 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια από 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2018 και σε 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια από 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.
Η Moody’s αναμένει ότι οι εκταμιεύσεις στο πλαίσιο της αναθεωρημένης SBA του ΔΝΤ να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να καλύψουν όλες τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης, ακόμη και σε περίπτωση σοβαρών αναταράξεων στην αγορά.
Εξαιρουμένων των Letes (βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια), οι ανάγκες χρηματοδότησης της κεντρικής κυβέρνησης θα ανέλθουν σε 14,9 δισ. δολάρια μεταξύ Οκτωβρίου και τον Δεκέμβριο του τ2018, πράγμα που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ για το 2018 θα καλύψει το 90% των χρηματοδοτικών αναγκών για το υπόλοιπο του 2018.
Πρόσθετα αποθεματικά ύψους 5,3 δισ. δολαρίων, 1,9 δισ. δολάρια σε πράξεις repos και 2,3 δισ. δολάρια σε δολάρια φέρνουν συνολικά τις πηγές χρηματοδότησης στα 22,9 δισ. δολάρια.
Το ποσό αυτό θα ήταν αρκετά μεγάλο για να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης, ακόμη και αν μόνο το 50% των 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων
οι βραχυπρόθεσμοι Letes επρόκειτο να μεταφερθούν, πολύ κάτω από το ποσοστό ανατροπής κατά 90% που σημειώθηκε στην πιο πρόσφατη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου.
Για το 2019, τα δάνεια του ΔΝΤ ύψους 22,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα καλύψουν όλες τις ανάγκες χρηματοδότησης της Αργεντινής πάνω από το 75% του συνόλου
χρηματοοικονομικών αναγκών, εξαιρουμένων των Letes.
Η Moody’s εκτιμά ότι ακόμη και αν προκύψει έλλειμμα χρηματοδότησης ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περίπτωση rollover κατά 60% των Letes, αυτή θα καλύπτεται από τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 5,4 δισ. Δολαρίων και την πολυμερή χρηματοδότηση ύψους 4,6 δισ. δολαρίων (βλέπε διάγραμμα 1 και 2).
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης