Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Είναι αργά πλέον η Fed να σώσει τη Wall Street - Υψώστε άμυνες

tags :
Morgan Stanley: Είναι αργά πλέον η Fed να σώσει τη Wall Street - Υψώστε άμυνες
Οι εξελίξεις γύρω από τον εμπορικό πόλεμο εν τέλει θα αυξήσουν τις πιθανότητες ύφεσης στην αμερικανική οικονομία
Να αγοράσουν αμυντικές μετοχές και να αφήσουν τους τίτλους που σχετίζονται με την ανάπτυξη, συμβουλεύει τους επενδυτές ο Mike Wilson, ένας από τους πιο δύσπιστους αναλυτές της Morgan Stanley για τη Wall Street.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατηγικής για μετοχικούς τίτλους της Morgan Stanley, η Federal Reserve έχει χάσει την ευκαιρία της να σώσει τη Wall Street, γι’ αυτό και πρέπει οι επενδυτές να λάβουν τα μέτρα τους για την προστασία τους.
Αυτά τα μέτρα σαφώς περιλαμβάνουν τη μετατόπιση σε αμυντικές μετοχές, καθώς ο εμπορικός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επηρεάζει το καταναλωτικό κλίμα.
Οι εξελίξεις γύρω από τον εμπορικό πόλεμο εν τέλει θα αυξήσουν τις πιθανότητες ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, αναφέρει ο Wilson.
"Στο τέλος μιας εντυπωσιακής ανάπτυξης, όταν εμφανίζονται οι φόβοι ύφεσης, οι μετοχές ανάπτυξης συνήθως υποβαθμίζουν τις άμυνες", δήλωσε ο Wilson.
"Η επιβράδυνση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, η αστάθεια των χρηματιστηρίων και οι νέοι δασμοί είναι όλα τα πιθανά βάρη για τις δαπάνες των καταναλωτών", πρόσθεσε ο ίδιος.
"Δεδομένου ότι ο καταναλωτής είναι το 70% της οικονομίας, ο συνολικός αντίκτυπος στην οικονομία θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος", δήλωσε ο Wilson.
"Λάβετε υπόψη ότι ο πρώτος γύρος των δασμών του περασμένου έτους συνέβη όταν οι εταιρείες εξακολουθούσαν να απολαμβάνουν τεράστια κέρδη / περιθώρια κέρδους από τις φορολογικές περικοπές.
Με αυτό το απροσδόκητο αποτέλεσμα, η δυνατότητα να απορροφηθούν οι παρενέργειες από τους δασμούς είναι πολύ χαμηλότερη σήμερα. "
Και σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να πέσει σε ύφεση αν ο εμπορικός πόλεμος συνεχίσει να κλιμακώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης