Πολιτική

Αβραμόπουλος: Στο πλευρό της Ελλάδος στέκεται οικονομικά, επιχειρησιακά και πολιτικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αβραμόπουλος: Στο πλευρό της Ελλάδος στέκεται οικονομικά, επιχειρησιακά και πολιτικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
"Η Ελλάδα επανέρχεται στην κανονικότητά της και αναδεικνύεται ως ένας κεντρικός αναπτυξιακός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή", είπε ο Δ. Αβραμόπουλος
Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα οικονομικά, πολιτικά και επιχειρησιακά, υπογράμμισε  ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος,  κατά την επίσκεψή του στους χώρους της 84ης ΔΕΘ.
Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την φετινή Έκθεση ως ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό γεγονός «που συμπίπτει με ένα νέο ξεκίνημα της Ελλάδας, η οποία πλέον ακολουθεί καθαρά αναπτυξιακή τροχιά μετά από μία μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης», ενώ σχολίασε ότι το χρονικό διάστημα (σχεδόν 1,5 μήνας) που απομένει μέχρι να επιστρέψει στη Ελλάδα «έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε διότι έχουν κορυφωθεί και πάλι τα ζητήματα της μετανάστευσης και τα θέματα ασφαλείας όπου και εκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος».
Όπως ανέφερε «παρακολουθούμε τι γίνεται στο Αιγαίο, στηρίζουμε οικονομικά, επιχειρησιακά και πολιτικά την Ελλάδα η οποία εδώ καλείται να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο όχι μονάχα προασπίζοντας και ελέγχοντας καλύτερα τα δικά της σύνορα, αλλά διαχειριζόμενη καλύτερα και τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα».
Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται από το Σάββατο 7/9 στη Θεσσαλονίκη, καθώς εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην 84η ΔΕΘ και σήμερα, πρώτος σταθμός της περιοδείας του στη ΔΕΘ ήταν το περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με θέμα την προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην ΕΕ, καθώς και των ευρωπαϊκών καθεστώτων ποιότητας όπως οι Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ).
Τον κ. Αβραμόπουλο υποδέχτηκε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Γ. Μαρκοπουλιώτης.
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση έχουν την αμέριστη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Ελλάδα επανέρχεται στην κανονικότητά της και αναδεικνύεται ως ένας κεντρικός αναπτυξιακός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή», προσθέτοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα.
Στηρίζει τους παραγωγούς μας και φέτος αναδεικνύει ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ».
«Σταδιακά, η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη με αξιώσεις και με ποιότητα προϊόντων που μπορούν να ανταγωνιστούν τα καλύτερα ευρωπαϊκά», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ως κομβικό παράγοντα για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής , συμπληρώνοντας ότι «τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί της επιτρέπουν να κυριαρχήσει, με συγκεκριμένες όμως πρωτοβουλίες και με στρατηγική, κάτι που εγγυάται η ελληνική κυβέρνηση που της έχει δώσει ένα προβάδισμα στα στρατηγικά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Ο κ.Αβραμόπουλος περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, μεταξύ των οποίων και το περίπτερο της Ινδίας, τιμώμενης χώρας φέτος στην 84η ΔΕΘ.
Όπως ανέφερε «η Ινδία είναι ένας βασικός εταίρος της ΕΕ και η Ευρώπη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε αυτή τη χώρα.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενισχύσει τη συνεργασία μας με την Ινδία σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας», ενώ από το 2016 «υλοποιούμε την Κοινή Ατζέντα Ινδίας - ΕΕ για την Μετανάστευση και την Κινητικότητα και είμαστε έτοιμοι να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας σε αυτούς τους τομείς».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης