Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η «κομμένη» Lamda ενισχύεται άνω του 2% - Οι ευκαιρίες για arbitrage από 2/12

tags :
Η «κομμένη» Lamda ενισχύεται άνω του 2% - Οι ευκαιρίες για arbitrage από 2/12
Όσο η μετοχή κινείται προς την περιοχή των 7,50 ευρώ (ήταν το κλείσιμο πριν την αποκοπή) ουσιαστικά δίνει στους επενδυτές κέρδος τη διαπραγμάτευση του δικαιώματος
Με την τιμή της μετοχής της Lamdaνα είναι στο ταμπλό του ΧΑ σήμερα «κομμένη» και να μην έχει ξεκινήσει τη διαπραγμάτευσή του το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου, ο τίτλος ενισχύεται 2,69% με βάση την προσαρμοσμένη τιμή.
Το χθεσινό κλείσιμο (26/11) των 7,50 ευρώ έδωσε προσαρμοσμένη τιμή 7,06 ευρώ και βάσει των υπολογισμών το δικαίωμα θα ήταν στα 0,44 ευρώ, αν ξεκινούσε σήμερα η διαπραγμάτευση.
Η μετοχή ωστόσο ενισχύεται κατά 2,69% και βρίσκεται στα 7,25 ευρώ λόγω των εκτιμήσεων των αναλυτών ότι η αύξηση θα καλυφθεί με ευκολία, αφού υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας, ενώ και ο βασικός μέτοχος έχει δεσμευτεί να καλύψει τυχόν αδιάθετα.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στη διαπραγμάτευση του δικαιώματος, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (2/12) με τους επενδυτές να κάνουν υπολογισμούς για το αν τους συμφέρει να πουλήσουν μετοχές και να ασκήσουν δικαιώματα ή το αντίθετο.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, οι πιθανότητες να υπάρξει μεγάλη διαφορά μεταξύ δικαιώματος και τιμή μετοχής ώστε να δίνει ευκαιρίες για arbitrageδεν είναι σημαντικές, αφού πολλά «ραντάρ» θα παρακολουθούν και τη μετοχή και το δικαίωμα σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Θεωρούν πως με βάση και τη σχέση ανταλλαγής (1,216 νέες μετοχές για κάθε 1 παλιά) η τιμή του δικαιώματος θα ακολουθεί την τιμή της μετοχής.
Μάλιστα επειδή το χρονοδιάγραμμα αναφέρει πως πριν από το τέλος του έτους θα έχουν πιστωθεί στους δικαιούχους οι νέες μετοχές και θα έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευσή τους, αυτή η εξέλιξη μειώνει την όποια «έκπτωση» θα ήθελαν να έχουν κάποιοι επενδυτές προκειμένου να περιμένουν μέχρι να εισαχθούν οι νέες μετοχές.
Χαρτί και μολύβι θα πρέπει επομένως να έχουν στα χέρια τους από τη Δευτέρα όσοι επιθυμούν να «εμπλακούν» στη διαδικασία.
Όσο η μετοχή κινείται υψηλότερα και προσεγγίζει την περιοχή γύρω από τα 7,50 ευρώ (ήταν το κλείσιμο πριν την αποκοπή) ουσιαστικά δίνει στους επενδυτές κέρδος τη διαπραγμάτευση του δικαιώματος και καλή έκπτωση για να μπουν στην αύξηση, αφού η κάθε μετοχή θα προσφέρεται στα 6,7 ευρώ και θα διαπραγματεύεται σε υψηλότερη τιμή.
Όπως αναφέρουν αναλυτές στις εκθέσεις που έχουν δημοσιεύσει για τη Lamda, όσοι επενδυτές θέλουν να «παίξουν» το real estate playστην Ελλάδα, η μετοχή της Lamdaπροσφέρει την καλύτερη έκθεση.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης