Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέα «συμφιλιωτική» συνάντηση Τράπεζας Πειραιώς με εργαζόμενους την Τετάρτη (11/12)

Νέα «συμφιλιωτική» συνάντηση Τράπεζας Πειραιώς με εργαζόμενους την Τετάρτη (11/12)
Η νέα τριμερής συνάντηση αναμένεται να κρίνει και το μέλλον των απολύσεων 
Την ερχόμενη Τετάρτη (11/12/2019) στη νέα «συμφιλιωτική», όπως χαρακτηρίστηκε, τριμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ, διοίκησης της Tράπεζας Πειραιώς, των εργαζομένων και της ΟΤΟΕ, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η τύχη των 145 εργαζομένων στον τομέα των κόκκινων δανείων, καθώς και η διευθέτηση των 24 απολύσεων.
Για την ίδια μέρα η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει 24ωρη Παντραπεζική πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, ως μοχλό πίεσης για την άρση των απολύσεων.
Κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Εργασίας υπό την γεν. γραμματέα του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, διαφάνηκε πεδίο συνεννόησης, με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ Σταύρο Κούκο να αναφέρεται διεξοδικά στο ιστορικό των εξελίξεων, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Ομοσπονδίας ότι οι απολύσεις των 24 εργαζομένων -που δεν επέλεξαν να μεταβούν στην Intrum- ήταν εξ’ αρχής μεθοδευμένες, πρωτοφανείς και απαράδεκτες για μια Τράπεζα που η ίδια δηλώνει ότι επανήλθε σε κερδοφορία και είναι ανταγωνιστική.
Η κα Άννα Στρατινάκη χαρακτήρισε τη συμφωνία ιδιαίτερα σημαντική και κάλεσε την Τράπεζα να ξαναβάλει στο τραπέζι όλες τις διαθέσιμες επιλογές και για τους 145 εργαζόμενους, οι οποίοι δεν επέλεξαν να πάνε στην Intrum και δεν έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί από την Τράπεζα.
Μάλιστα εξειδίκευσε, δε, τις διαθέσιμες επιλογές ως εξής:
1. Στη δυνατότητα τοποθέτησης στον Όμιλο ανά την επικράτεια
2. Στην επανεξέταση αν τυχόν υπάρχουν εργαζόμενοι που επιθυμούν εθελοντικά να πάνε μετά από αξιολόγηση στην Intrum.
3. Στο πακέτο της εθελουσίας εξόδου.

Αντ. Βασιλόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης