Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Υποχρεωμένη η αστυνομία να εκτελέσει το ένταλμα βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων

tags :
Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Υποχρεωμένη η αστυνομία να εκτελέσει το ένταλμα βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων
Αν αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων, δεν θα ευθύνεται η αστυνομία αλλά αυτοί που δεν προσήλθαν με νόμιμο τρόπο είπε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει το ένταλμα βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και καθαρός δημοσίως.
Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη συστολή της αστυνομίας.
Την σέβομαι, γιατί σέβομαι γενικώς την αστυνομία αλλά δεν την αντιλαμβάνομαι.
Υπάρχει ένα νομίμως εκδοθέν ένταλμα που γράφει επάνω Ελληνική Δημοκρατία, μια απάντηση του Αρείου Πάγου ότι αυτό είναι νόμιμο και μια υποχρέωση της Αστυνομίας να εκτελέσει το ένταλμα.
Αν κατά τη διάρκεια της εκτελέσεώς του εντάλματος αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων, σε αυτό δεν θα ευθύνεται η Αστυνομία.
Σε αυτό θα ευθύνονται αυτοί που δεν προσήλθαν με νόμιμο τρόπο» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν είμαι ακόμη σε θέση να το πω αυτό».
«Θέλω όμως να είμαι καθαρός επειδή στην υπόθεση αυτή έχω και έννομο συμφέρον.
Όποιος δεν εκτελέσει νομίμως εκδοθέν ένταλμα, είναι αντιμέτωπος με παράβαση καθήκοντος.
Εγώ περιμένω από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος κατήγγειλε ότι γνωρίζει πως η κα. Τουλουπάκη έχει παρέμβει «με τρόπο παντελώς εξωθεσμικό και παράνομο» παρεμποδίζοντας την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης