Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αναβάλλεται η επίσκεψη του προέδρου Xi Jinping στην Ιαπωνία λόγω κορωνοϊού

Κίνα: Αναβάλλεται η επίσκεψη του προέδρου Xi Jinping στην Ιαπωνία λόγω κορωνοϊού
Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Ιαπωνία ήταν προγραμματισμένη για τον Απρίλιο
Την αναβολή της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου, Xi Jinping, στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν σήμερα (5/3) οι κυβερνήσεις Κίνας και Ιαπωνίας, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, διεκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ειδικότερα, η επίσκεψη του Xi Jinping στην Ιαπωνία ήταν προγραμματισμένη για τον Απρίλιο, και θα αποτελούσε την πρώτη επίσκεψη Κινέζου προέδρου στη χώρα μετά το 2008.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ιαπωνίας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναβολή της επίσκεψης, προκειμένου να δώσουν προτεραιότητα στην καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας ότι «η επίσκεψη θα λάβει χώρα σε μία καλύτερη χρονική στιγμή».
Παράλληλα, η πλευρά της Ιαπωνίας τόνισε ότι ο Xi Jinping θα επισκεφθεί την χώρα σε μία χρονική στιγμή «που θα ταιριάζει και στις δύο πλευρές», ενώ κατέστησε σαφές ότι η σχετική εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών.
Νωρίτερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, ανακοίνωσε πως όλοι οι επιβάτες που θα έρχονται από την Κίνα και τη Νότια Κορέα θα τίθενται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, σε μία προσπάθεια περιορισμού της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναμένεται να ζητήσει από την Κίνα και τη Νότια Κορέα να συμβουλεύσουν τους ηπηκόους τους να αποφύγουν τα ταξίδια στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης