Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέες στρατηγικές διαχείρισης σε μικρά, μεσαία και ανεξάρτητα ξενοδοχεία

tags :
Νέες στρατηγικές διαχείρισης σε μικρά, μεσαία και ανεξάρτητα ξενοδοχεία
Η trivago με άρθρο της δείχνει τον τρόπο πως οι ιδιοκτήτης μικρών, μεσαίων και ανεξάρτητων ξενοδοχείων μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που είναι η διαφοροποιημένη κατανομή
Αν και η διαχείριση ενός ξενοδοχείου είναι γενικά δύσκολη δουλειά, η προσέγγιση πελατών με τον βέλτιστο και πιο αποτελεσματικό τρόπο είναι κάτι με το οποίο δυσκολεύονται περισσότερο οι ξενοδόχοι.
Η trivago με άρθρο της δείχνει τον τρόπο πως οι ιδιοκτήτης μικρών, μεσαίων και ανεξάρτητων ξενοδοχείων μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που είναι η διαφοροποιημένη κατανομή.
Πως να διαφοροποιήσετε την κατανομή σας, χρησιμοποιώντας τα πιο σημαντικά στοιχεία ψηφιακής κατανομής –από βασικές λύσεις, όπως μια ιστοσελίδα και μια μηχανή κρατήσεων, μέχρι πιο προηγμένες λύσεις μάρκετινγκ, όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης και email– ακόμη και με ελάχιστο προϋπολογισμό και εργατικό δυναμικό.



1. Συνεργασία με διάφορες online ταξιδιωτικές εταιρείες
Η πλειονότητα των ταξιδιωτών σήμερα αναζητά ξενοδοχεία και κάνει κράτηση σε αυτά μέσω online ταξιδιωτικών εταιρειών (OTA), καθιστώντας έτσι τις online ταξιδιωτικές εταιρείες το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του σύγχρονου ξενοδοχειακού κλάδου.
Η συνεργασία με online ταξιδιωτικές εταιρείες μοιάζει να είναι η προφανής επιλογή για μέγιστα κέρδη, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Τα ξενοδοχεία, ειδικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συνήθως δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς πρέπει να πληρώνουν τεράστια τέλη προμήθειας για να λάβουν κρατήσεις μέσω online ταξιδιωτικών εταιρειών.
Ωστόσο, η συνεργασία με online ταξιδιωτικές εταιρείες μπορεί να είναι πραγματικά επικερδής αν επικεντρωθείτε στη βελτιστοποίηση των συνεργασιών σας, για να διασφαλίσετε μέγιστη απόδοση της επένδυσης. Ας δούμε πώς.
- Αρχικά, βρείτε ποιες online ταξιδιωτικές εταιρείες θα ταίριαζαν καλύτερα στην τοποθεσία και στο κοινό σας. Αν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται σε μια υποτιμημένη τοποθεσία, μπορείτε να απευθυνθείτε σε διεθνείς online ταξιδιωτικές εταιρείες που μπορούν να κάνουν το ξενοδοχείο και τον προορισμό σας να ξεχωρίσουν. Πολλές online ταξιδιωτικές εταιρείες παρέχουν επίσης επιλογές υποβολής προσφοράς ή ενεργοποίησης ειδικών λειτουργιών, που μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση της καταχώρισής σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αυτό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλετε να προσελκύσετε ταξιδιώτες που αναζητούν εμπειρίες και περιπέτεια. Από την άλλη, αν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται σε μια δημοφιλή τοποθεσία και έχετε υψηλό ανταγωνισμό, δεν πρέπει να συνεργαστείτε μόνο με διεθνείς online ταξιδιωτικές εταιρείες αλλά και με τοπικές.
- Να συνεργάζεστε πάντα με πολλές online ταξιδιωτικές εταιρείες, για να έχετε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Αυτό θα μειώσει την εξάρτησή σας από ένα μόνο κανάλι και θα διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο κατανομής σας.
- Να συγκρίνετε και να παρακολουθείτε τα αποτελέσματά σας σε διαφορετικές online ταξιδιωτικές εταιρείες και να χρησιμοποιείτε τα δεδομένα για να βελτιστοποιήσετε περαιτέρω την κατανομή σας, προσθέτοντας νέα κανάλια και καταργώντας όσα δεν αποδίδουν καλά.



2. Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα brand.com για την επωνυμία σας
Οι online ταξιδιωτικές εταιρείες μπορεί να αποτελούν σημαντικό κανάλι κατανομής, αλλά δε συγκρίνονται με τις απευθείας κρατήσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη της Kalibri Labs, «Οι απευθείας κρατήσεις παραμένουν πιο επικερδείς για τον ξενοδοχειακό κλάδο —γύρω στο 9 τοις εκατό— ενώ εάν ληφθούν υπόψη και οι συναφείς δαπάνες, η κερδοφορία μπορεί να είναι μεγαλύτερη κατά σχεδόν 18 τοις εκατό».
Δε χρειάζεστε πολύ προηγμένα ψηφιακά εργαλεία ή τεχνολογίες, για να προσελκύσετε απευθείας κρατήσεις. Ξεκινήστε με τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας brand.com. Στη συνέχεια, θα εξερευνήσουμε τις καλύτερες πρακτικές για την ιστοσελίδα μιας ξενοδοχειακής επωνυμίας.
- Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας είναι η βιτρίνα του καταλύματος σας για τους ταξιδιώτες στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Πρέπει να αποτελείται από ελκυστικές εικόνες που προβάλλουν το κατάλυμα και τον προορισμό σας. Μια συμπληρωματική λίστα με τις διαθέσιμες παροχές και υπηρεσίες θα δημιουργήσει μια αποτελεσματική παρουσίαση του ξενοδοχείου σας. Χρησιμοποιήστε απλή αλλά ελκυστική σχεδίαση, καθώς και μια ενδιαφέρουσα περιγραφή που θα αρέσει στους πελάτες και θα τους πείσει να κάνουν κράτηση στο κατάλυμα σας.
- Κατά τη σχεδίαση της ιστοσελίδας σας και τη δημιουργία του κειμένου, μην παραλείψετε την ενότητα “σχετικά με εμάς”. Σε αυτή την ενότητα, πρέπει να μιλήσετε για την ιστορία σας, το πάθος σας για τη φιλοξενία, τις αξίες σας και όσα σας ωθούν να παρέχετε την καλύτερη εμπειρία πελατών. Χωρίς μια ιστορία δεν μπορείτε να εδραιώσετε μια επωνυμία. Το λογότυπο και το σλόγκαν σας αποτελούν επίσης μια προέκταση της ιστορίας σας. Δείτε πώς μπορείτε να συνδέσετε όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, ενώ δημιουργείτε την ιστορία της επωνυμίας σας.
- Μια άλλη βασική λειτουργία της ιστοσελίδας σας στην οποία πρέπει να δώσετε προσοχή είναι το Call to Action (CTA) στην αρχική σας σελίδα. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την προσέλκυση κρατήσεων. Η πιο προφανής επιλογή είναι η φράση «κάντε κράτηση τώρα», αλλά μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί και να έχετε ένα κουμπί CTA που ταιριάζει με το θέμα ολόκληρης της ιστοσελίδας σας. Βεβαιωθείτε ότι το CTA σας ξεκινά με ένα ρήμα. Η Cvent προτείνει εναλλακτικά CTA, όπως «απολαύστε μια δωρεάν διαμονή», «εξερευνήστε έναν κόσμο πλεονεκτημάτων» και «μάθετε περισσότερα».
- Μια μηχανή κρατήσεων θα βοηθήσει το ξενοδοχείο σας να δεχθεί απευθείας κρατήσεις online μέσω της επίσημης ιστοσελίδας σας. Αποκτήστε μια πλήρως βελτιστοποιημένη μηχανή κρατήσεων ξενοδοχείου που θα δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες σας να απολαύσουν μια απλή, απρόσκοπτη και ασφαλή εμπειρία κράτησης.



3. Προσελκύστε περισσότερους ταξιδιώτες στην ιστοσελίδα σας

Έχετε, λοιπόν, μια εκπληκτική ιστοσελίδα για να ενθουσιάζετε τους πελάτες σας όταν σας επισκέπτονται online. Αλλά τι γίνεται με την προσέλκυση των πιθανών πελατών στην ιστοσελίδα σας; Μπορείτε να τραβήξετε το βλέμμα του κοινού σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του metasearch marketing, της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) και πολλών άλλων τεχνικών.
- Το κατάλληλο κοινό-στόχος για τα ξενοδοχεία είναι αδιαμφισβήτητα οι ταξιδιώτες. Αλλά πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν υπάρχει ένα κανάλι μέσων κοινωνικής δικτύωσης που να ταιριάζει σε όλα τα ξενοδοχεία όσον αφορά την προσέλκυση του κοινού-στόχου σας, καθώς δε χρησιμοποιούν όλοι οι τύποι ταξιδιωτών τα ίδια κανάλια.
- Για το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθήστε να κατανοήσετε τα προφίλ των ταξιδιωτών σας και σε ποια ψηφιακά κανάλια μπορεί να είναι περισσότερο ενεργοί. Για παράδειγμα, αν το κοινό-στόχος σας είναι οι business ταξιδιώτες ή οι ταξιδιώτες που συνδυάζουν επαγγελματικά ταξίδια με αναψυχή, η στρατηγική σας πρέπει να περιλαμβάνει το LinkedIn. Εναλλακτικά, πρέπει να επενδύσετε κατά το μέγιστο στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το Pinterest, αν προσπαθείτε να προσελκύσετε οικογένειες και millennial ζευγάρια, και ίσως στο Snapchat, για να προσελκύσετε τη Γενιά Άλφα, που επηρεάζει πλέον τη λήψη ταξιδιωτικών αποφάσεων στις οικογένειες.
- Ακολουθώντας τις σωστές πρακτικές SEO στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η επωνυμία του ξενοδοχείου σας θα είναι ορατή online. Εκτός από τις λέξεις-κλειδιά για SEO στην περιγραφή σας, πρέπει να φροντίσετε και για τα URL και τις ετικέτες τίτλων. Για να μάθετε άλλες καλύτερες πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να προωθήσετε την κατάταξη του ξενοδοχείου σας στις μηχανές αναζήτησης και να αυξήσετε τις μετατροπές σε κρατήσεις, διαβάστε αυτό το άρθρο.
- Μια άλλη πολύ σημαντική τεχνική για να προσελκύσετε περισσότερους ταξιδιώτες στην ιστοσελίδα σας είναι η καταχώρισή σας σε ένα metasearch. Η μελέτη της Phocuswright μαζί με την trivago, Independent Lodging Properties and the Online Marketplace, αναφέρει ότι «η ικανοποίηση από τη χρήση του metasearch ως επιχειρηματικού εργαλείου είναι υψηλή και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που το 42% των ανεξάρτητων καταλυμάτων επιθυμεί να χρησιμοποιήσει περισσότερο αυτό το κανάλι για την κατανομή στο μέλλον». Το metasearch είναι ένα από τα καλύτερα πρώτα βήματα στα οποία μπορούν να προβούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για να διαφοροποιήσουν την κατανομή τους και να προσελκύσουν απευθείας κρατήσεις. Η trivago είναι μια ιστοσελίδα metasearch που μπορεί να σας βοηθήσει να απευθυνθείτε σε εκατομμύρια ταξιδιωτών που αναζητούν το ιδανικό κατάλυμα για αυτούς. Η εγγραφή του καταλύματός σας στην trivago είναι απλή και δωρεάν.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης