Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα υποκριτικά κλείνει τα σύνορα στους ξένους... λόγω κορωνοιού, κάνει λόγο για ρατσισμό

tags :
Η Κίνα υποκριτικά κλείνει τα σύνορα στους ξένους... λόγω κορωνοιού, κάνει λόγο για ρατσισμό
Η Κίνα δηλώνει ότι πρέπει να λάβει τα απαραίτητα και προσωρινά μέτρα για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης του κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας τις πρακτικές των διαφόρων χωρών ως αναφορά.
Πριν από δύο μήνες, καθώς οι θάνατοι από τον ιό της Κίνας κλιμακώθηκαν και εξαπλώθηκαν γρήγορα σε ολόκληρο το έθνος, η κυβέρνηση εξέφρασε την οργή του για τα μέτρα που έλαβε η παγκόσμια κοινότητα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του θανάσιμου ιού, λέγοντας ότι ξεπέρασαν τα όρια.
Συγκεκριμένα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν συμφωνεί με την προσέγγιση που υιοθετούν οι μεμονωμένες χώρες για να δημιουργήσουν ένταση ή ακόμα και πανικό, κλείνοντας τα σύνορα, το εμπόριο και τις πτήσεις προς και από την Κίνα.
Αυτές οι απαγορεύσεις πτήσεων και το κλείσιμο των συνόρων ήταν ρατσιστικές.
Με πρόσχημα όλα αυτά το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας ισχυρίζεται ότι έχει υπό έλεγχο τον κορωνοιό και όλες οι νέες περιπτώσεις είναι μόνο αλλοδαποί.
Η στάση των κινέζων είναι υποκριτική, πολλοί θεωρούν ότι κρύβουν το πρόβλημα… ωστόσο η Κίνα αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα για όλους τους ξένους.
Από τις 00:00 στις 28 Μαρτίου 2020 ζητάει από τους ξένους που βρίσκονται στην Κίνα να αποχωρήσουν και διακόπτει κάθε επαφή.
Οι αλλοδαποί που έρχονται στην Κίνα για να συμμετάσχουν στις απαραίτητες οικονομικές, εμπορικές, επιστημονικές και τεχνολογικές δραστηριότητες και για επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση από κινεζικές πρεσβείες και προξενεία στο εξωτερικό.
Επιπλέον, η Κίνα δηλώνει ότι πρέπει να λάβει τα απαραίτητα και προσωρινά μέτρα για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης του κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας τις πρακτικές των διαφόρων χωρών ως αναφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης