Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Η Τουρκία παραμένει υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και είναι έτοιμη για ειλικρινή συνεργασία

Cavusoglu: Η Τουρκία παραμένει υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και είναι έτοιμη για ειλικρινή συνεργασία
H ΕΕ χρειάζεται να ενισχυθεί με νέες συμμαχίες και να βελτιώσει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη με τους υφιστάμενους συμμάχους της
Χείρα «φιλίας» προς την Ευρώπη τείνει ξαφνικά η Τουρκία μετά από μεγάλο διάστημα αντιπαλότητας με την ΕΕ με αιχμή του δόρατος το προσφυγικό και τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών M. Cavusoglu δήλωσε πως "η Τουρκία είναι ανοιχτή σε ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με την ΕΕ για ένα κοινό μέλλον".
Στο μήνυμά του ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι η Τουρκία, μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη, ώστε η Ένωση να καταστεί ένας υπεύθυνος, συνεπής και υπεύθυνος παγκόσμιος παίκτης.
Υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της ΕΕ, ο Cavusoglu υποστηρίζει, ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα καταστήσει τις Βρυξέλλες ισχυρότερες στον αγώνα ενάντια του κορωνοϊού, καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνει ότι ο εντεινόμενος γεωπολιτικός ανταγωνισμός, οι απειλές κατά του πολυμερισμού και οι περιφερειακές συγκρούσεις "δοκιμάζουν" την ανθρωπότητα, και η ΕΕ χρειάζεται να ενισχυθεί με νέες συμμαχίες και να βελτιώσει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη με τους υφιστάμενους συμμάχους της για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.
Ο Cavusolu υπογραμμίζει ότι θα αυξηθεί η ανάγκη για τα κράτη μέλη και τη διεθνή κοινότητα, ώστε να υπάρξει μια ισχυρή και χωρίς αποκλεισμούς ΕΕ.
Η στάση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού έδειξε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί, πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι η αύξηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς δεν θα είναι μόνο σημαντική για την ΕΕ, αλλά και για την περιοχή και το μέλλον του διεθνούς συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης