Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamburger Abendblatt: Πολύ ελπιδοφόρα τα μηνύματα από την Ελλάδα για τον τουρισμό

tags :
Hamburger Abendblatt: Πολύ ελπιδοφόρα τα μηνύματα από την Ελλάδα για τον τουρισμό
Ο τουριστικός κλάδος ελπίζει σε μια καθυστερημένη τουριστική σεζόν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο και ασκεί πιέσεις στην ΕΕ
Για αισιόδοξα μηνύματα από την Ελλάδα σχετικά με τον τουρισμό κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Πολύ ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από την Ελλάδα.
Ο τουριστικός κλάδος ελπίζει σε μια καθυστερημένη τουριστική σεζόν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο και ασκεί πιέσεις στην ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους ομολόγους του της ΕΕ να επιτρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πάλι τα ταξίδια.
Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει σταδιακά τον τουρισμό.
Έτσι θα πρέπει για παράδειγμα να τηρούνται οι αποστάσεις και να γίνονται τακτικά τεστ για τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων, ώστε να μπορέσουν ήδη από τις αρχές Ιουλίου ξένοι τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα.
To θέμα των καλοκαιρινών διακοπών απασχολεί και το Spiegel, το οποίο εξηγεί τι ισχύει και πώς η κάθε χώρα προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες.
Πολλά ξενοδοχεία στην Αυστρία για παράδειγμα προσφέρουν δωρεάν πακέτα περιποίησης και ευεξίας ενώ η Ιταλία διαφημίζει περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει δείγμα κορονοϊού.
Όσο για την Ελλάδα γράφει: "Η Αθήνα ανακοίνωσε πως θέλει να ξεκινήσει με τουρίστες από το εξωτερικό.
Μέχρι τις 31 Μαΐου η επιτροπή αντιμετώπισης της πανδημίας θα δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των χωρών από τις οποίες επιτρέπεται να εισέρχονται τουρίστες χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα.
 Σημαντικός παράγοντας  είναι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο αριθμός των κρουσμάτων και εξέφρασε την ελπίδα να συμπεριλαμβάνεται και η Γερμανία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης