Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sassoli σε Σύνοδο Κορυφής: Η πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η αφετηρία - Δεν θα δεχθούμε καμία υποχώρηση

Sassoli σε Σύνοδο Κορυφής: Η πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η αφετηρία - Δεν θα δεχθούμε καμία υποχώρηση
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι η πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί την κύρια βάση διαπραγμάτευσης
Σαφές μήνυμα προς τους επικριτές της πρότασης της Κομισιόν για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli, κατά την παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής.
Ειδικότερα, ο Sassoli έκανε λόγο για μια φιλόδοξη πρόταση από την Κομισιόν, που θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία από την οποία δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις.
«Όσο φιλόδοξη μπορεί να είναι, κατά την άποψή μας, γρατσουνίζει μόνο την επιφάνεια του τι πρέπει να γίνει.
Δεν θα δεχτούμε καμία υποχώρηση από αυτήν την αρχική θέση, την οποία πρέπει να πάρουμε ως αφετηρία και να βελτιώσουμε, για να διασφαλίσουμε ότι οι κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνουμε τώρα ωφελούν όλους. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω» τόνισε ο Sassoli.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το Κοινοβούλιο επιθυμεί να τονίσει ότι κάθε κοινό χρέος που εκδίδεται πρέπει να αποπληρωθεί δίκαια, χωρίς να επιβαρύνει τις μελλοντικές γενιές.
Μπορούμε να το επιτύχουμε με μια προσπάθεια για εργασία και κοινωνική ευημερία.
Από αυτήν την άποψη, ας μην ξεχνάμε ότι η παροχή στήριξης μόνο με τη μορφή δανείων θα είχε ασύμμετρη επίπτωση στο χρέος των μεμονωμένων κρατών μελών και θα ήταν πιο δαπανηρή για την Ένωση συνολικά.
Έχουμε τώρα την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε πιο δίκαιη, πιο πράσινη και μελλοντική.
Για το σκοπό αυτό, πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία μας να παρουσιάσουμε ένα καλάθι νέων ιδίων πόρων.
Ως κληρονομιά μας για τις μελλοντικές γενιές, θέλουμε να διευθετήσουμε το ζήτημα των ιδίων πόρων για πάντα, με λύσεις που θα κάνουν την ΕΕ ισχυρή, πιο αυτάρκη και τα οικονομικά της βιώσιμα.
Η συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου πιστεύει ότι οποιαδήποτε γενική συμφωνία για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο πρέπει να πληροί αυτούς τους όρους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης