Τελευταία Νέα
Διεθνή

Imamoglu (δήμαρχος Κωνσταντινούπολης): Ο λαός θα κρίνει την απόφαση Erdogan για την Αγία Σοφία

Imamoglu (δήμαρχος Κωνσταντινούπολης): Ο λαός θα κρίνει την απόφαση Erdogan για την Αγία Σοφία
Το ερώτημα τι άλλαξε μέσα σε έναν χρόνο όσον αφορά τη στάση του Erdogan απέναντι στην Αγία Σοφία θέτει ο Imamoglu
Τη θέση ότι ο τουρκικός λαός είναι εκείνος που θα κρίνει την απόφαση του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί διατύπωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Ekrem Imamoglu.
Όπως μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ο Imamoglu σε δηλώσεις του στην τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhurriyet διερωτάται τι συνέβη τον τελευταίο χρόνο και άλλαξε την πολιτική του για την Αγία Σοφία ο E    rdogan.
«Τι άλλαξε σε ένα χρόνο από τότε που είπε «αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά τζαμιά σε διάφορες χώρες του κόσμου, μήπως αυτοί (που λένε να ανοίξει η Αγία Σοφία σε μουσουλμανική προσευχή) γνωρίζουν τι θα πάθουν αυτά τα τζαμιά; Ως πολιτικός ηγέτης δεν έχω χάσει τον προσανατολισμό μου για να μπω σε ένα τέτοιο παιχνίδι».
Ο Imamoglu διερωτάται αν τώρα με αυτήν την απόφαση του Erdogan, κινδυνεύουν τα τζαμιά σε διάφορα μέρη του κόσμου και αν μπορεί να συμβεί κάτι στα τζαμιά αυτά όπου χιλιάδες ομογενείς του μουσουλμάνοι προσεύχονται ειρηνικά.
«Τι θα γίνει εάν οι κυβερνώντες αυτών των χωρών πουν «θεωρούμε επίθεση κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τις κατηγορίες εναντίον της απόφασής μας για τα τζαμιά;».
Αυτό θα κριθεί οπωσδήποτε από το έθνος μας το οποίο διαθέτει κοινή λογική.
Θέλω πολύ να το κρίνει αυτό ο λαός και θα το κρίνει.
Εάν αυτή η αλλαγή στην Αγία Σοφίa προσθέσει τόσο υλικό όσο και πνευματικό πλούτο, εάν ανακουφίσει τα εκατομμύρια άνεργους, εάν προσφέρει εργασία στα εκατομμύρια νέων αποφοίτων πανεπιστημίων μας, εάν η χώρα μου κερδίσει σεβασμό στην διεθνή κοινή γνώμη, τότε στηρίζω μέχρι τέλους αυτή την απόφαση» είπε ο Imamoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης