Λευκός Οίκος: O πρόεδρος Trump και ο δρ Fauci έχουν καλή σχέση

Λευκός Οίκος: O πρόεδρος Trump και ο δρ Fauci έχουν καλή σχέση

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Donald Trump έχει καλή σχέση εργασίας με τον λοιμωξιολόγο Anthony Fauci
Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Donald Trump έχει καλή σχέση εργασίας με τον λοιμωξιολόγο Anthony Fauci, τον οποίο ωστόσο προσπάθησε να υποτιμήσει τις τελευταίες ημέρες.
«Ο Δρ Fauci και ο πρόεδρος είχαν ανέκαθεν πολύ καλή σχέση εργασίας», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Εδώ και αρκετές ημέρες ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει πολλαπλασιάσει τις επικρίσεις του απέναντι στον αξιοσέβαστο ερευνητή, τον ειδικό της κυβέρνησης σε θέματα λοιμωδών νόσων, ο οποίος επαναλαμβάνει διαρκώς ότι στον αγώνα κατά της πανδημίας της Covid-19 οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε αξιοζήλευτη θέση.
«Είναι καλός άνθρωπος αλλά έκανε πολλά λάθη», είπε την Πέμπτη ο Trump, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες υποβαθμίζει την εντυπωσιακή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.
Το Σαββατοκύριακο, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου συνέχισε τις επιθέσεις. Μιλώντας ανώνυμα στην εφημερίδα Washington Post, εξέφρασε τις «ανησυχίες» της κυβέρνησης για «τον αριθμό των φορών που ο Δρ Fauci έκανε λάθος» εκτίμηση. Έδωσε μάλιστα στην εφημερίδα μια λίστα με δηλώσεις του επιστήμονα, τις οποίες θεωρούσε λανθασμένες.
Στο πλαίσιο αυτό, η εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος Τραμπ εκτιμά ακόμη τις συμβουλές του Δρα Fauci.
«Ασφαλώς», απάντησε εκείνη. «Ο Δρ Φάουτσι είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους εντός της ομάδας (αντιμετώπισης της κρίσης) που δίνουν συμβουλές», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS