Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μουφτής Κομοτηνής: Λανθασμένη και προκλητική η απόφαση Erdogan για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

tags :
Μουφτής Κομοτηνής: Λανθασμένη και προκλητική η απόφαση Erdogan για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Η μετατροπή των χριστιανικών ναών σε τζαμιά είναι αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ
Λανθασμένη και προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση Erdoagan για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Μουφτής Κομοτηνής, Δρ. Halil Jihad, σημειώνοντας ότι μπορεί να φέρει εντάσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων, τόνισε ότι το μνημείο Αγία Σοφία είναι χριστιανικός ναός που εξυπηρέτησε τους χριστιανούς για περισσότερα από 100 έτη.
Σύμφωνα με το voria.gr, ο Μουφτής Κομοτηνής τόνισε κατηγορηματικά ότι η μετατροπή των χριστιανικών ναών σε τζαμιά, είναι αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ. «Δεν βρίσκεται στις αρχές του Ισλάμ, ούτε στο Κοράνιο και ούτε οι οπαδοί του προφήτη μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε τζαμιά. Αυτό δεν έγινε», ανέφερε.
Μάλιστα έφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Χαλίφη Ομάρ, όταν εισέβαλε στην Παλαιστίνη.
«Όταν ο Σωφρόνιος, ο σεβασμιότατος χριστιανός ορθόδοξος του έδειξε μπορεί να κάνει την προσευχή του μέσα στο ναό, αυτός αντέδρασε και βγήκε έξω και έκανε την προσευχή του έξω για να μην παρεξηγηθεί η εικόνα αυτή, που να κάνει ο χαλίφης Ομάρ την προσευχή του μέσα στο ναό.
Για να μην παρεξηγηθεί, να μην υπάρχει αναταραχή και να μην υπάρχει πρόκληση προς τους χριστιανούς».
Ο μουφτής Κομοτηνής φοβάται μήπως η εξέλιξη αυτή προκαλέσει εντάσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη.
«Εμείς εδώ στην Ελλάδα, βέβαια ζούμε σε αυτή την δημοκρατική χώρα, εδώ στην περιοχή μας τα τζαμιά μας είναι ανοιχτά και καθημερινά κάνουμε τις προσευχές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά με αυτή την απόφαση εγώ φοβάμαι δηλαδή, στο μέλλον θα υπάρχει ανάμεσα στους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους μίσος από εδώ και πέρα. Δεν ήταν δηλαδή σωστή αυτή η απόφαση».
Ο Μουφτής εκτιμά ότι έπρεπε να παραμείνει μουσείο στην ουδετερότητα, όπως λέει. «Αφού είναι και καταγραμμένο στην κατάσταση του UNESCO είναι παγκόσμια κληρονομιά.
Από εκεί και πέρα αυτή η απόφαση δεν μας φέρνει τίποτα άλλο, εκτός από μίσος, μια προκλητική απόφαση», σημείωσε. «Πρέπει ο καθένας να σέβεται την θρησκεία των άλλων και να υπάρχει μια αρμονική συμβίωση και έτσι πρέπει να συνεχίζεται αυτή η ζωή», συμπλήρωσε ο Μουφτής Κομοτηνής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης