Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Το ένα τρίτο των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να προέλθει από «πράσινα ομόλογα»

S&P: Το ένα τρίτο των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να προέλθει από «πράσινα ομόλογα»
Η S&P συστήνει την έκδοση πράσινων ομολόγων για την άντληση κεφαλαίων για το Ταμείο Ανάκαμψης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αντλήσει το ένα τρίτο των κεφαλαίων που χρειάζεται για το Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ, μέσω της έκδοσης «πράσινων» ομολόγων, που θα στηρίξει τα projects για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την S&P.
Πολλοί μεγάλοι διεθνείς επενδυτές έχουν συνταχθεί με τους ακτιβιστές για το περιβάλλον ζητώντας από τα μέλη της ΕΕ και άλλους να εκπονήσουν σχέδια για τη στήριξη της ανάκαμψης της οικονομίας από την κρίση του κορωνοϊού.
Η πρόταση της Κομισιόν για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ έχει κερδίσει τη στήριξη των επενδυτών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το Ταμείο θα μπορούσε να δημιουργήσει ασφαλή assets στην ευρωζώνη που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα γερμανικά ομόλογα.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η έκδοση και πράσινων ομολόγων θα μπορούσαν να κάνουν τα σχέδια περισσότερο ελκυστικά.
Η S&P εκτιμά ότι τα 225 δισ. ευρώ του Ταμείου θα μπορούσαν να αντληθούν από πράσινα ομόλογα, δεδομένου ότι σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, το 30% των κεφαλαίων θα διοχετευτούν σε projects για την προστασία του προβάλλοντος.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η έκδοση πράσινων ομολόγων τέτοιου μεγέθους θα αυξήσει το μέγεθος της διεθνούς αγοράς πράσινων ομολόγων κατά 89%.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης