Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Από το Νοέμβριο πιο δύσκολη η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Μόσιαλος: Από το Νοέμβριο πιο δύσκολη η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
Από το καλοκαίρι και μετά θα δούμε μείωση της έντασης της επιδημίας είπε ο κ.Μόσιαλος
Την εκτίμηση πως από το Νοέμβριο και μετά θα δυσκολέψει σοβαρά η κατάσταση στην Ελλάδα με την επιδημία του κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος υπογράμμισε πως μια μείωση της έντασης της πανδημίας θα πρέπει να αναμένεται από το καλοκαίρι του 2021 και μετά.
«Αυτό θα είναι αποτέλεσμα των θεραπευτικών πρακτικών, των εμβολίων και των πολιτικών δημόσιας υγείας» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Μόσιαλος.
Ερωτηθείς για τα μονοκλωνικά αντισώματα, τη θεραπεία δηλαδή που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο κ.Μόσιαλος είπε ότι «δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή αν αυτό το κοκτέιλ είναι η θαυματουργή θεραπεία που θα μας δώσει τη λύση γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες φάσης 3, αν και είναι θετικά τα αποτελέσματα των φάσεων 1 και 2».
Πάντως ο κ.Μόσιαλος διερωτήθηκε «αν ο πρόεδρος Trump γλίτωσε γιατί πήρε αυτό το κοκτέιλ ή ήταν πιθανό να μην είχε πρόβλημα παρά την ηλικία και 1-2 προβλήματα υγείας» καθώς, όπως είπε, «πάνω από το 92% των 70αρηδων γλιτώνει από τον κορωνοϊό».
«Να μην ανησυχούν οι 70αρηδες ότι αν νοσήσουν με κορωνοϊό θα πεθάνουν όλοι» είπε ο κ.Μόσιαλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων.
«Το πρόβλημα είναι το πόσες ποσότητες από τα μονοκλωνικά αντισώματα θα έχουμε.
Από ότι φαίνεται, δεν θα έχουμε τους επόμενους μήνες και πάμε για την άνοιξη.
Είναι πιθανό να έρθουν για τους Αμερικανούς, αμφίβολο αν θα έρθουν στην Ελλάδα.
Ο περιορισμός υπάρχει γιατί είναι πιο σύνθετες οι διαδικασίες σε σχέση με π.χ. την ασπιρίνη και την παρακεταμόλη» είπε ο κ.Μόσιαλος, ο οποιός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «την επόμενη χρονιά θα χτίσουμε νίκες απέναντι στον κορωνοϊό στις ΜΕΘ, στα φάρμακα και στα εμβόλια».
Όσον αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό τόνισε ότι «θα πρέπει να εφαρμόζονται με προσοχή γιατί υπάρχει κόπωση σε πολλές χώρες».
«Κανείς δεν θέλει να πάει σε δεύτερο lockdown και όσες χώρες το κάνουν, το κάνουν στοχευμένα.
Η έμφαση πρέπει να δίνεται όπου υπάρχει μεγάλη ένταση κρουσμάτων» επεσήμανε ο κ.Μόσιαλος, αναφέροντας πως «ο ιός είναι σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες».
«Σίγουρα, όμως, έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.
Πολιτεία και πολίτες να πάρουμε την υπόθεση σοβαρά ειδικά από τον Νοέμβριο και μετά καθώς όταν μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό» υπογράμμισε ο κ.Μόσιαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης