Θεοχάρης: Εργαζόμαστε πυρετωδώς για το επόμενο καλοκαίρι - Ο ΕΟΤ ετοιμάζει για τη στρατηγική του 2021 νέες διαδικασίες

Θεοχάρης: Εργαζόμαστε πυρετωδώς για το επόμενο καλοκαίρι - Ο ΕΟΤ ετοιμάζει για τη στρατηγική του 2021 νέες διαδικασίες
«O ΕΟΤ ετοιμάζει για τη στρατηγική του 2021 νέες διαδικασίες και νέα παραγωγή με σλόγκαν και βίντεο» τόνισε ο Χ. Θεοχάρης
«Με υπερπροσπάθεια και καλό συντονισμό καταφέραμε να ανοίξουμε τα σύνορά μας και τον τουρισμό σε μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά.
Εργαζόμαστε πυρετωδώς για το επόμενο καλοκαίρι, έχοντας ως όπλο τα γρήγορα τεστ αντιγόνου, καθώς η αγορά πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς οριζόντιες απαγορεύσεις και χωρίς καραντίνα», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
Ο κ. Θεοχάρης  μιλώντας σε εκπομπή του Action 24, είπε πως «μπορούμε να έχουμε πιο γρήγορες διαδικασίες αν τεστάρουμε στις πύλες εισόδου ή πριν την είσοδο στο αεροπλάνο.
Μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερη ταχύτητα.
Η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία και με το σύστημα εισόδου-κωδικό EVA.
Και καταβάλλουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και ως υπουργείο Τουρισμού, έχοντας την αμέριστη στήριξη και του ίδιου του πρωθυπουργού».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολίου, λέγοντας πως «το εμβόλιο θα έρθει να αλλάξει την κατάσταση και θα είναι ευρέως διαθέσιμο.
Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο να συμβεί, αλλά όταν γίνει, θα μπορούμε να μιλάμε με όρους επιστροφής στην κανονικότητα.
Οφείλουμε, όμως, απέναντι στις τουριστικές επιχειρήσεις μας και στον ελληνικό λαό, να εργαζόμαστε βάσει του απευκταίου σεναρίου ότι δεν θα έχουμε έγκαιρα το εμβόλιο.
Για αυτήν την περίπτωση έχουμε ήδη ξεκινήσει μία "σταυροφορία".
Βρέθηκα στις Βρυξέλλες πριν λίγες ημέρες με τον γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και μιλάω την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή Κρίσης για αυτό το ζήτημα».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «μεγάλη αγωνία που είχαμε τον περασμένο Ιούνιο, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε, συντονίζοντας όλες τις δυνάμεις του τουρισμού, ώστε να καταφέρουμε να έχουμε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα.
Ήταν ένα από τα ζητήματα που με κρατούσαν ξάγρυπνο».
Κατά τον ίδιο, «η μεγάλη εικόνα είναι πως πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία καραντίνας-απομόνωσης και δεν εισπράξαμε κανένα παράπονο.
Η γενική εικόνα είναι μία θετική εικόνα.
Θεσμοθετήσαμε και τη δυνατότητα του δωματίου καραντίνας για όποιο ξενοδοχείο το επιθυμεί».
Κάνοντας αναφορά στην επόμενη χρονιά, σημείωσε ότι «για το 2021, η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει κεντρικά και εντατικά με το «Repositioning Greece».
Πρόσθεσε ότι «ο ΕΟΤ ετοιμάζει για τη στρατηγική του 2021 νέες διαδικασίες και νέα παραγωγή με σλόγκαν και βίντεο».
«Όλα αυτά θα επιτρέψουν στη χώρα μας να ξανασυστηθεί στον κόσμο σε αυτό το επίπεδο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS