Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα για την ασφάλεια των Tesla

Έρευνα για την ασφάλεια των Tesla
H λειτουργία αυτόματου πιλότου στα Tesla βρίσκεται και πάλι στο μικροσκόπιο των αρχών 
Οι ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας αυτοκινήτων των ΗΠΑ (ΝΗTSA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το εάν αποδείχθηκε επαρκές το μέτρο της πρόσφατης ανάκλησης περισσότερων από 2 εκατομμυρίων οχημάτων από την Tesla.
Το μέτρο είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο προκειμένου στα ανακληθέντα οχήματα να γίνει εγκατάσταση νέου λογισμικού που θα «ενημέρωνε» το σύστημα του «αυτόματου πιλότου» ώστε να μην γίνεται κατάχρηση από τους οδηγούς, οι οποίοι καλούνται να έχουν τα χέρια πάντα στο τιμόνι.
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα μετά από την καταγραφή συμβάντων σύγκρουσης οχημάτων Tesla μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης λογισμικού στα οχήματα που ανακλήθηκαν «και των αποτελεσμάτων από προκαταρκτικές δοκιμές της NHTSA σε αποκατεστημένα οχήματα».
Η NHTSA ανέφερε ότι η Tesla έχει εκδώσει ενημερώσεις λογισμικού για να αντιμετωπίσει ζητήματα που φαίνονται να σχετίζονται με τις ανησυχίες της, αλλά «δεν τα έχει ενσωματώσει στη διαδικασία της ανάκλησης ή με άλλο τρόπο αποφασισμένο να διορθώσει ένα ελάττωμα που ενέχει αδικαιολόγητο κίνδυνο ασφάλειας.»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης