Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Εκτίναξη τζίρου και στα ύψη οι αποδόσεις στο ΧΑ – Αλλεπάλληλα ΑΜΕΜ και στις 630 μονάδες ο ΓΔ

tags :
Εκτίναξη τζίρου και στα ύψη οι αποδόσεις στο ΧΑ – Αλλεπάλληλα ΑΜΕΜ και στις 630 μονάδες ο ΓΔ
Οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές που έχουν χτυπηθεί ανελέητα από τον Covid-19 όπως η Aegean με αποτέλεσμα η μετοχή να ενισχύεται άνω του 25% 
Μαζικές αγορές παρατηρούνται στο ΧΑ μετά και την είδηση πως το εμβόλιο της Pfizer/Biontech για τον Covid-19 είναι αποτελεσματικό πάνω από 90%.
Το ΧΑ έχοντας ήδη θετικές ειδήσεις από Moody’s και διεθνές κλίμα ήταν πάνω από τις 600 μονάδες, αλλά η είδηση το εκτόξευσε πάνω από τις 630 μονάδες.
Παρατηρούνται μεγάλες αγορές που προφανώς έχουν να κάνουν και με κλείσιμο short θέσεων αλλά και υποεπενδυμένα χαρτοφυλάκια.
Οι μαζικές αγορές αυξάνουν τη μεταβλητότητα με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται συχνά ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) και μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να οδηγούνται σε δημοπρασίες.
Σε ΑΜΕΜ τουλάχιστον 2 φορές έχουν οδηγηθεί τα τελευταία δέκα λεπτά οι περισσότερες συστημικές αλλά και η μετοχή της Aegean και της Coca Cola.
Οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές που έχουν χτυπηθεί ανελέητα από τον Covid-19 όπως η Aegean με αποτέλεσμα η μετοχή να ενισχύεται άνω του 20%.
Κέρδη 20% καταγράφει η Εθνική Τράπεζα, ενώ η μεταβλητότητα στην Alpha την πήγε από το +16% στο +10% και πάλι στο +15%.
Υψηλή άνοδο καταγράφουν ΕΛΠΕ και Motor Oil που χτυπήθηκαν από την πανδημία όπως και η Coca Cola.
Εκτός FTSE 25 ξεχωρίζει η Autohellas με άνοδο 17%.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης