Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυπριακό: Η Λευκωσία θα συμμετάσχει σε άτυπη Πενταμερή αν τη συγκαλέσει ο ΟΗΕ

Κυπριακό: Η Λευκωσία θα συμμετάσχει σε άτυπη Πενταμερή αν τη συγκαλέσει ο ΟΗΕ
Ο κ. Κούσιος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ενέργειες σαν αυτές δεν συμβάλουν με κανένα τρόπο στη δημιουργία ενός καλού κλίματος για συνέχιση των συνομιλιών, διευκρινίζοντας, όμως, ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση
Τη θέση ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα συμμετάσχει σε μια άτυπη Πενταμερή που θα συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, εξέφρασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών (11/11), ο κ. Κούσιος εξέφρασε την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνηση για συμμετοχή σε μια άτυπη Πενταμερή την οποία θα συγκαλέσει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, κάτι που επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο Νίκος Αναστασιάδης.
Σε ερώτηση αν η Λευκωσία θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη χωρίς προϋποθέσεις, την ώρα μάλιστα που συνεχίζονται οι τουρκικές παραβιάσεις στα Βαρώσια και στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Κυριάκος Κούσιος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ενέργειες σαν αυτές δεν συμβάλουν με κανένα τρόπο στη δημιουργία ενός καλού κλίματος για συνέχιση των συνομιλιών», διευκρινίζοντας, όμως, ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, αλλά για μια άτυπη πενταμερή, στην οποία ουσιαστικά θα απασχοληθούν οι συμμετέχοντες με τα διαδικαστικά για τη συνέχιση των συνομιλιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης