Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέοι κατηγορούμενοι προστέθηκαν στη υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Khashoggi

Νέοι κατηγορούμενοι προστέθηκαν στη υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Khashoggi
Το δικαστήριο αποδέχθηκε ένα δεύτερο κατηγορητήριο, προσθέτοντας έξι κατηγορούμενους στον κατάλογο των 20 Σαουδάραβων αξιωματούχων που έχουν ήδη δικαστεί
Νέοι κατηγορούμενοι προστέθηκαν στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Khashoggi ανέφεραν Τουρκικά ΜΜΕ, σε δίκη που η Άγκυρα λέει ότι είναι απαραίτητη για να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια πίσω από τη δολοφονία.
Ένας μάρτυρας, από την άλλη πλευρά, αποκάλυψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο δημοσιογράφος, καθώς ανέφερε τις απειλές από το βασίλειο.

Κατά την ακρόαση της Τρίτης 24/11/2020 στην Κωνσταντινούπολη, τη δεύτερη δίκη μετά από τέσσερις μήνες, το δικαστήριο αποδέχθηκε ένα δεύτερο κατηγορητήριο, προσθέτοντας έξι κατηγορούμενους στον κατάλογο των 20 Σαουδάραβων αξιωματούχων που έχουν ήδη δικαστεί ερήμην.
Τον Σεπτέμβριο 2020, ένα δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας φυλάκισε οκτώ άτομα σε επτά και 20 έτη για τη δολοφονία, μια δίκη που οι επικριτές δήλωσαν ότι στερείται διαφάνειας.
Κανένα από τα ονόματα των κατηγορουμένων δεν δημοσιοποιήθηκε στο κοινό.
Το τελευταίο κατηγορητήριο κατηγορεί έναν αντιπρόξενο και έναν συγγενή του για «προμελετημένη δολοφονία με τερατώδη πρόθεση».
Οι τέσσερις άλλοι, επίσης Σαουδάραβες υπήκοοι, κατηγορήθηκαν για καταστροφή, απόκρυψη ή παραβίαση αποδεικτικών στοιχείων.
Ο Khashoggi σκοτώθηκε στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης