Επιχειρήσεις

Mέλος του United Group η Forthnet - Στο α' τρίμηνο 2021 η δημόσια πρόταση - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Mέλος του United Group η Forthnet - Στο α' τρίμηνο 2021 η δημόσια πρόταση - Επιβεβαίωση ΒΝ
H Forthnet και επίσημα μέλος της United Group - Προχωρά η Δημόσια Πρόταση για το 100%
Μέλος της United Group είναι και επίσημα η Forthnet με τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο να ανακοινώνει σήμερα 24/11  ότι το ποσοστό του στην εισηγμένη φτάνει το 80% και στο τέλος του 2020 με την μετατροπή των ομολογιών που κατέχει θα φτάσει περίπου το 85%.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η United Group θα προχωρήσει σε Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση (επβεβαιώντας δημοσίευμα του bankingnews.gr) για τις υπόλοιπες μετοχές της Forthnet, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της United Group, αν το ποσοστό της φτάσει το 90% η United Group θα προχωρήσει στην αγορά του συνόλου των μετοχών της Forthnet, είτε μέσω της Δημόσιας Πρότασης είτε ασκώντας το δικαίωμα squeeze out των υπολοίπων μετόχων.
Η Victoriya Boklag, CEo της United Group δήλωσε πως «έχουμε φιλόδοξα σχέδια για την Forthnet% που θα προχωρήσουν από τη νέα διοικητική ομάδα.
«Η Nova είναι καλά τοποθετημένη στην Ελλάδα και βλέπουμε σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της δραστηριότητας» στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε στην ελληνική αγορά περισσότερο περιεχόμενο και επιλογές ψυχαγωγίας καθώς και αθλητικών διοργανώσεων ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης.
Είμαστε βέβαιοι πως με την εμπειρία μας σε τομείς όπως το περιεχόμενο και η τεχνολογία, με το συνδυασμό των προσφορών μας στις τηλεπικοινωνίες, μπορούμε να προσφέρουμε εξαιρετική εμπειρία για τους πελάτες και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».
Image
 
 
Τί έγραφε το bankinews.gr τη Δευτέρα 23/11/2020 στις 23:38

Η εξαγορά της Forthnet, η διαγραφή από το χρηματιστήριο και στο… βάθος Wind

Δεδομένη είναι η δημόσια πρόταση του νέου μετόχου της Forthnet αλλά και η προσπάθεια εξόδου της εταιρίας από το ΧΑ η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη με την απόκτηση των ποσοστών που κατέχουν η Vodafone (2,77%)  και η Massars (9,63%)  η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου.
Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι σε πόσο χρόνο θα ακολουθήσει η εξαγορά και της Wind.
Κύκλοι με γνώση της υπόθεσης την τοποθετούν στο απώτερο μέλλον και μάλιστα με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης της Forthnet χωρίς να αποκλείουν και εκπλήξεις επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Τα δύο γεγονότα

Δεν πρέπει άλλωστε να παραγνωρίζονται δύο γεγονότα.
Πρώτον η BC Partners έχει ήδη ενδιαφερθεί για την απόκτηση της Wind και
Δεύτερον η Wind ήταν από τους πρώτους που μεταβίβασαν το ποσοστό που κατείχαν στη Forthnet.

Πέραν αυτών είναι ξεκάθαρο πως οι μέτοχοι της Wind επιθυμούν να αποχωρήσουν από την εταιρία και την ίδια στιγμή η απόκτηση της Wind από την BC Partners θα δημιουργήσει πραγματικά υψηλά μεγέθη για τον όμιλο United που ελέγχεται από τη BC και θα τον καταστήσει πολύφερνη νύφη για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη.

Οι μνηστήρες CEO και ο … Ζαρκαλής

Προς το παρόν πάντως η BC Partners πρέπει να επιλύσει το ζήτημα της διοίκησης όπου η επιλογή του κυρίου Δημήτρη Τζελέπη, μέχρι πρότινος CFO,  στη θέση του CEO δείχνει να είναι μεταβατική.
Στην αγορά τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες για στελέχη που θα αναλάβουν την εταιρία όπως  για παράδειγμα του πρώην επικεφαλής της Vodafone κυρίου Νίκου Σοφοκλέους η οποία όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες.
Οι ίδιες πηγές δεν θα απέκλειαν την περίπτωση του κου Χρήστου Καλογεράκη που πρόσφατα αποχώρησε από τον όμιλο Public-Media Markt έχοντας διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία.
Όμως το μείζον ερώτημα είναι τι θα συμβεί εφ όσον ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind με καθόλα μέχρι σήμερα επιτυχημένο επικεφαλής της εταιρίας κινητής κο Νάσο Ζαρκαλή.
Άνθρωποι που γνωρίζουν τον κ. Ζαρκαλή αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραμείνει στη Wind αν και όταν η τελευταία εξαγοραστεί από την BC Partners-United.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης