Κοινωνία

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση των καταγγελιών για παραβίαση τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση των καταγγελιών για παραβίαση τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό
Το μυστήριο με την κλοπή των θυρίδων στο Ψυχικό
Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση των καταγγελιών για παραβίαση τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό.
Αυτοψία στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας πραγματοποίησε η αστυνομία, ενώ με βάση τις καταγγελίες των θυμάτων η αξία των κλοπιμαίων αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.
Για το περιστατικό μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» ο δικηγόρος μιας εκ των μισθωτριών των θυρίδων που κλάπηκαν, Γιάννης Μαρακάκης.
Πρόκειται για θυρίδες που είναι μικρά ντουλάπια, συνεπώς είναι σχεδόν αυτονόητο ότι και οι τέσσερις μισθώτριες απώλεσαν και πολλά χρήματα και κοσμήματα.»
Όσον αφορά τη δική μου εντολέα έχασε ένα εκατ. ευρώ και κοσμήματα- κειμήλια, τα οποία κοστολογούνται πάνω από 2 εκατ. ευρώ με μια πρόχειρη εκτίμηση που έχει γίνει μέχρι στιγμής», σημείωσε ο δικηγόρος.
Επειδή πρόκειται για ένα κατάστημα το οποίο διατηρεί 1.500 θυρίδες στα πλαίσια της ιχνηλάτησης οι αρχές θέλουν σε πρώτη φάση να ελέγξουν εξονυχιστικά αυτούς, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο, δηλαδή, τους μισθωτές και τους υπάλληλους της τράπεζας.
Επίσης ερευνάται κλιμάκιο τεχνικών, οι οποίοι εγκατέστησαν εκ νέου μέρος των θυρίδων, τα οποία μεταφέρθηκαν στη συγκεκριμένη τράπεζα από καταστήματα (της ίδιας τράπεζας), τα οποία ήταν πλησίον του Ψυχικού και τα οποία έκλεισαν.
«Μέσα στο κλειστό χώρο του θησαυροφυλακίου, δεν υπάρχει κάμερα και αυτό είναι εσκεμμένο στρατηγικά, διότι όλοι οι μισθωτές θέλουν να έχουν μυστικότητα σε ότι αφορά το περιεχόμενο των θυρίδων» ανέφερε ο κ. Μαρακάκης.
Μόνο ένας μισθωτής μπορεί να μπει τη φορά και συνοδεύεται από έναν υπάλληλο της τράπεζα, ο οποίος κρατάει το κλειδί πασπαρτού.
Η κάθε θυρίδα έχει δύο κλειδαριές.
Η μία ανοίγει με το κλειδί που υπάρχει στην τράπεζα και η άλλη με το κλειδί που κρατά ο μισθωτής.
Όταν ο υπάλληλος της τράπεζας ανοίξει τη μία κλειδαριά, αποχωρεί και μετά αφήνεται μόνος του στο θησαυροφυλάκιο ο μισθωτής.
Τον χρόνο που μένει μέσα ο μισθωτής είναι μόνος του και δεν μαγνητοσκοπείται.
«Η Σύμβαση μισθώσεως θυρίδων προβλέπει ότι η τράπεζα δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση κλοπής και καταστροφής» εξήγησε ο κ. Μαρακάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «εάν και εφόσον δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας έτσι όπως προβλέπεται από τη τραπεζική νομοθεσία αλλά και το τραπεζικό σύστημα και φυσικά και τα συναλλακτικά ήθη τότε η ευθύνη της τράπεζας είναι αδιαμφησβήτητη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης