Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία μοιράζει πρόστιμα σε Facebook, YouTube, Twitter, Instagram και TikTok, λόγω διαφημίσεων!

tags :
Η Τουρκία μοιράζει πρόστιμα σε Facebook, YouTube, Twitter, Instagram και TikTok, λόγω διαφημίσεων!
Η Τουρκία βρίσκεται ήδη πίσω από τη Ζιμπάμπουε, τη Ρουάντα και το Αζερμπαϊτζάν στην ελευθερία του Διαδικτύου, σύμφωνα με το Freedom House
Στα ύψη βρίσκεται η νομική αντιπαράθεση της Τουρκίας με πέντε από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινωνικών μέσων στον κόσμο, με τα τοπικά στελέχη να ανησυχούν που βλέπουν βουτιά στις πωλήσεις και τις εξαγωγές, εάν υποχρεωθούν να σταματήσουν να διαφημίζονται στις πλατφόρμες.
Οι τουρκικές αρχές έχουν επιβάλει πρόστιμα σε Facebook, YouTube, Twitter, Instagram και TikTok ύψους 40 εκατομμύρια λίρες (5,1 εκατομμύρια δολάρια) στην καθεμία για μη διορισμό ενός τοπικού αντιπροσώπου σύμφωνα με τους νόμους που ψηφίστηκαν φέτος.
Εάν οι εταιρείες δεν συμμορφωθούν με την απαίτηση έως τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαγορεύσει στις τουρκικές εταιρείες - ορισμένες με ξένους εταίρους - να χρησιμοποιούν τους γίγαντες των κοινωνικών μέσων.
Οι τουρκικές εταιρείες εκτιμάται ότι έχουν ξοδέψει 3,5 δισ. λίρες (450 εκατ. δολάρια) για διαδικτυακές διαφημίσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Ένωση Διαφημιζόμενων.
Αυτές οι διαφημίσεις, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιπροσωπεύουν το 55% του μάρκετινγκ των εταιρειών.
Η κυβέρνηση εισπράττει το 22,5% των διαφημιστικών δαπανών ως φόρο.
Γι' αυτό το λόγο Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους στην Υφυπουργό Εμπορίου, Riza Tuna Turagay.
«Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να προσπαθήσει να βρει λύση στο ζήτημα», δήλωσε ο Hakan Cevikoglu, αναπληρωτής επικεφαλής της Ένωσης Εταιρειών Ηλεκτρονικού Εμπορίου, μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με την Turagay.
"Τουλάχιστον, η κυβέρνηση πρέπει να μας επιτρέψει να διαφημιζόμαστε στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων εκτός της Τουρκίας, διότι αυτό είναι κρίσιμο για τις εξαγωγές μας".
Η απαίτηση των εταιρειών να διορίσουν έναν τοπικό εκπρόσωπο έδωσε στην κυβέρνηση περισσότερη δύναμη σε μια χώρα που ήδη παρακολουθεί στενά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρεμποδίζει την πρόσβαση σε ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του Twitter.
Οι εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με το νόμο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κινδυνεύουν επίσης να μειώσουν το εύρος ζώνης στο διαδίκτυο κατά 90%, καθιστώντας τις πλατφόρμες πρακτικά πολύ αργές στη χρήση.
Οι αυστηρότεροι κανονισμοί ανάγκασαν τις εταιρείες να ανταποκριθούν εντός 48 ωρών σε αιτήματα κατάργησης περιεχομένου, επιτρέποντας στις αρχές να αποκλείσουν γρήγορα την πρόσβαση σε οτιδήποτε θεωρούν παράνομο.
Η Τουρκία βρίσκεται ήδη πίσω από τη Ζιμπάμπουε, τη Ρουάντα και το Αζερμπαϊτζάν στην ελευθερία του Διαδικτύου, σύμφωνα με το Freedom House, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ και επικεντρώνεται στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης