Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο για 10η φορά η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel

Forbes: Ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο για 10η φορά η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel
Στη δεύτερη θέση έρχεται η Christine Lagarde, επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Kamala Harris, η εκλεγμένη Δημοκρατική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Για δέκατη φορά, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Merkel, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού «Forbes» με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο.
Η Γερμανίδα παραμένει η γυναίκα με τη μεγαλύτερη μεγάλη επιρροή στην διεθνή σκηνή.
Στη δεύτερη θέση έρχεται η Christine Lagarde, επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην ισχυρή κυρία του ΔΝΤ ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Kamala Harris, η εκλεγμένη Δημοκρατική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
960x0.jpg
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» με τη νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 εκτινάχθηκαν οι μετοχές της και για πρώτη φορά μπαίνει το όνομά της στην σχετική λίστα του περιοδικού.
Την πεντάδα συμπληρώνουν der Leyen και Melinda Gates.

Ο κορωνοϊός στο προσκήνιο

Παρότι όμως διαφέρουν ως προς την ηλικία, την εθνικότητα και τον χώρο εργασίας, έχουν όλες μια κοινή συνισταμένη: η κάθε μία από το πόστο της προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις μοναδικές προκλήσεις του 2020.
Συγκεκριμένα, αρκετές από τις φετινές (2020) “σιδηρές κυρίες” έλαβαν τα εύσημα για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την πανδημία του κορωνοϊού
Οι 17 νεοεισερχόμενες στη φετινή λίστα αποδεικνύουν επίσης ότι οι γυναίκες πρωταγωνιστούν σε όλες τις πτυχές μιας κοινωνίας που μεταμορφώνεται από την πανδημία, από τις μεταφορές έως την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης