Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen: Οι ευρωπαϊκές χώρες θα αρχίσουν τους εμβολιασμούς «την ίδια ημέρα»

Von der Leyen: Οι ευρωπαϊκές χώρες θα αρχίσουν τους εμβολιασμούς «την ίδια ημέρα»
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει στις 21 Δεκεμβρίου ώστε να αποφανθεί για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορωνοϊό
Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκο για τον εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από τις Pfizer/BioNTech.
Οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν «να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα» τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19, από την στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από τις Pfizer-BioNTech, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen.
«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως...είναι μία τεράστια επιχείρηση», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι είκοσι επτά, με έναρξη την ίδια ημέρα», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης